Budapesi Atlanti Fórum

2010. március 19.

Téma: Összevont munkareggeli – Három héttel a parlamenti választások előtt…
Előadó: Martonyi János volt külügyminiszter
tovább

2009. október 28.

Téma: A romák helyzete Magyarországon
Előadó: Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága, valamint a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke

tovább

2009. június 10.

Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke
Téma: Általános politikai helyzetértékelés
tovább

Budapest Atlanti Fórum

A Budapest Atlanti Fórum (BAF) 2005. februárjában alakult. A Fórum célja, hogy jó személyes és munkakapcsolatot alakítson ki Magyarországon élő amerikai és kanadai döntéshozók, illetve magyar konzervatív politikusok között. A Magyarországon élő külföldi döntéshozók rendkívüli nemzetközi és egyéb szakmai tapasztalattal rendelkeznek és sajátos szemüvegen keresztül látják hazánkat. A Fórum kezdeményezői fontosnak tartják, hogy megismerjék a hazánkban élő külföldiek meglátásait, véleményét és megválaszolják kérdéseiket. A Fórum másik ugyanilyen fontosságú célja, hogy megismertesse a magyar konzervatív politikusok gondolkodását, illetve a döntéshozatalnál figyelembeveendő szempontokat a külföldiekkel. A cél egymás álláspontjainak minél teljesebb körű feltérképezése és lehetőség szerint azok közelítése.

A BAF 6-8 heti rendszerességgel megrendezésre kerülő eseményein egy magyar-atlanti kapcsolatot érintő, illetve Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú téma kerül megvitatásra. Az adott témáról vitaindító előadást tart egy magyar és egy amerikai, illetve kanadai szakértő vagy politikus. Ezt követően lehetőség nyílik formális, majd azt követően informális párbeszédre és véleménycserére. Jelenleg a fórum tagja 100 amerikai és kanadai üzletember, ügyvéd, diplomata, újságíró, illetve magyar üzletemberek és politikusok.

A Budapest Atlanti Fórum elnöke Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, ügyvezető igazgatója Orbán Anita.

2009. március 19.

Téma: általános politikai helyzetértékelés 
Előadó: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője előadásában elsősorban a gazdasági-pénzügyi és a belpolitikai válság összefüggéseire igyekezett rávilágítani. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kisebbségi kormány sem a szükséges támogatottsággal, sem megfelelő erővel nem rendelkezik ahhoz, hogy a válságot érdemben kezelni tudja.
tovább

2008. december 5.

Téma: Összevont külügyi munkareggeli - Politikai helyzetértékelés
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke
tovább

2008. november 4.

Téma: Nemzetközi pénzügyi válság
Előadó: Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, volt pénzügyminiszter.
tovább

2008. március 31.

Téma: Összevont külügyi munkareggeli
Előadó: Orbán Viktor

A Polgári Magyarországért Alapítvány hat külpolitikai klubjának harmadik összevont munkareggelijén újfent Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke volt a meghívott előadó. 
tovább

2008. március 7.

Téma: Összevont külügyi gazdasági munkareggeli – a Befektetői Egyeztető Tanács bemutatkozása, konzultáció a magyarországi külföldi befektetésekről
Előadók: Járai Zsigmond és Bánki Frigyes, a Befektetői Egyeztető Tanács tagjai
tovább

2007. október 17.

Téma: a magyar egészégügy
Előadók: Dr. Szócska Miklós, a  Orbán Viktor, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának megbízott igazgatója és Dr. Gaál Péter, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának programigazgatója

A Budapest Atlanti Fórum 2007. október 17-én megrendezett munkareggelijén Dr. Szócska Miklós, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának megbízott igazgatója és Dr. Gaál Péter, ezen intézmény programigazgatója tartott előadást a magyar egészségügyről: a szervezeti és humán-erőforrás kérdésekről, valamint a hatékonysággal kapcsolatos problémákról. A fórumon Budapesten élő amerikai, kanadai és
brit döntéshozók vettek részt, közöttük a külképviseletek és a kereskedelmi kamarák képviselői, valamint gyógyszercégek és biztosítók vezetői. Az előadásokat követő beszélgetés folyamán sor került a magyar és más országok egészségügyi, biztosítási rendszereinek összehasonlítására, valamint a magyar egészségügyi reform politikai következményeinek értékelésére.
Hírek

Sajtóközlemény


A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elkötelezett a szuverén nemzetállamokon alapuló Európa eszménye, a szubszidiaritás, a decentralizáció és a keresztény értékek mellett.

 

tovább
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

 A javaslatok beadási határideje lejárt. Kérjük ne küldjenek be további felterjesztéseket. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább