Budapesti Japán Fórum

2010. március 19.

Téma: Összevont munkareggeli – Három héttel a parlamenti választások előtt…
Előadó: Martonyi János volt külügyminiszter
tovább

2010. január 13.

Téma: Polgári kormányzás: új gazdaságpolitika, erős közigazgatás
Előadó: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője
tovább

2009. június 10.

Téma: Általános politikai helyzetértékelés Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke
tovább

Budapest Japán Fórum

A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával 2005. év elején idegen nyelvű Fórumok létrehozására került sor, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson Magyarországon élő külföldi döntéshozók, illetve magyar konzervatív politikusok számára a rendszeres informális véleménycserére. Az egyes Fórumokon résztvevők az azonos anyanyelvű, valamint földrajzilag, politikailag egymáshoz kapcsolódó államok Magyarországon élő, vagy rendszeresen itt tartózkodó, a magyar politika, gazdaság, kultúra iránt érdeklődő, befolyásos személyiségeiből kerülnek ki. A rendezvényeken, melyekre jellemzően üzleti reggeli formájában kerül sor, a külföldi meghívottakon kívül a magyar közélet vezető konzervatív személyiségei vesznek részt, ily módon a bevezető előadások témájához kapcsolódva alkalom nyílik kötetlen, közvetlen véleménycserére is a résztvevők között. A rendezvényeken elsősorban kül- és belpolitikai, gazdasági, és pénzügyi témájú előadásokra kerül sor.

Japán a világ második gazdasági hatalma, hazánk számára stratégiai jelentőségű gazdasági és politikai partner. A távol-keleti szigetország évi több mint 300 M USD értékben piaca magyar termékeknek és a Japánból származó működő tőke befektetések értéke meghaladta 2.2 Mrd USD-t. Ezen befektetések a magas hozzáadott értéket realizáló termelőszférára koncentrálódik (Suzuki, Sony, Sanyo, Denso, Bridgestone, Clarion stb.) Évi 120 ezer japán turista keresi fel hazánkat. Hazánk számára gyümölcsöző oktatási, kutatás-fejlesztési és kulturális kapcsolatokat ápolunk Japánnal.
A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány feladatának tekinti, hogy élő és intenzív kapcsolatot ápoljon a hazánkban tevékenykedő több mint száz japán vállalat döntéshozóival, a Magyarországon élő és dolgozó japán médiaszakemberekkel, az oktatásban és kutatásban dolgozókkal valamint diplomatákkal.
2005 decemberében alakult meg a Budapest Japán Fórum, amely célja, hogy lehetőséget biztosítson a fent vázolt cél eléréséhez. A Budapest Japán Fórum elnöke Szerdahelyi István nagykövet (jelenleg az ELTE BTK oktatója).

2008. december 5.

Téma: Összevont külügyi munkareggeli - Politikai helyzetértékelés
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke
tovább

2008. november 8.

Téma: gazdasági elemzés
Előadó: Martonyi János, volt külügyminiszter
tovább

2008. március 31.

Téma: Összevont külügyi munkareggeli
Előadó: Orbán Viktor
tovább

2008. március 7.

Téma: Összevont külügyi gazdasági munkareggeli – a Befektetői Egyeztető Tanács bemutatkozása, konzultáció a magyarországi külföldi befektetésekről
Előadók: Járai Zsigmond és Bánki Frigyes, a Befektetői Egyeztető Tanács tagjai
tovább

2007. október 9.

Téma: Gazdasági elemzés, lehetséges kiutak
Előadó: Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter, az MNB volt elnöke 
tovább

2007. június 28.

Téma: Összevont külügyi munkareggeli
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke 
tovább
Hírek

Sajtóközlemény


A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elkötelezett a szuverén nemzetállamokon alapuló Európa eszménye, a szubszidiaritás, a decentralizáció és a keresztény értékek mellett.

 

tovább
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

 A javaslatok beadási határideje lejárt. Kérjük ne küldjenek be további felterjesztéseket. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább