FELHÍVÁS - Az Ön élménye 1956-ról

Nyomtatóbarát változat
Budapest, 2006. március 23.

Magyarország idén ünnepli az 56-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját. A magyar nép felkelését a sztálinista rendszer és a szovjet elnyomás ellen a szabad világ polgárai nagy rokonszenvvel figyelték, s mikor szükség úgy hozta, sok szeretettel segítették a menekült magyarokat. 1956-ban a Time Magazin a névtelen Magyar Szabadságharcost (Hungarian Freedom Fighter) választotta az év emberévé.

Sokan élnek még az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában – félévszázad után –, akik szolidaritásukkal tevékeny résztvevői váltak a világtörténelem e kimagasló eseményének vagy akkori gyermekként, szüleik révén őriznek emlékeket a magyar 1956-ról. Kérjük, mondják el nekünk ezeket az emlékeket!

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) felkér minden nem magyar nemzetiségű szem- és fültanút, illetve áldozatvállalót, hogy 2006. szeptember 15-éig írja le anyanyelvén, legfeljebb 5 oldal terjedelemben emlékeit. A beérkező írásokat az Alapítványunk lefordíttatja és publikálja.

A beérkező 10 legizgalmasabb írás szerzőit Alapítványunk 2006. októberében szeretné meghívni Magyarországra, hogy emlékeiket egy-egy iskolai ünnepségen is elmesélhessék. Fellépésük tudatosíthatja a mai magyar fiatalokban, hogy hazájukra 50 éve az egész világ büszke volt.

Balog Zoltán
a PMA főigazgatója

Dr. Matolcsy György
a PMA Kuratóriumiának elnöke volt gazdasági miniszter

Az írásokat az alábbi címre várjuk:
PMA (Polgári Magyarországért Alapítvány)
1026 Budapest, Gábor Áron utca 40.
(Kérjük tüntesse fel nevét és elérhetőségét!)

Kapcsolat:
alapítvany@szpma.hu
www.szpma.hu
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább