Német klub

Nyomtatóbarát változat
A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával 2005. év elején idegen nyelvű Fórumok létrehozására került sor, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson Magyarországon élő külföldi döntéshozók, illetve magyar konzervatív politikusok számára a rendszeres informális véleménycserére. Az egyes Fórumokon résztvevők az azonos anyanyelvű, valamint földrajzilag, politikailag egymáshoz kapcsolódó államok Magyarországon élő, vagy rendszeresen itt tartózkodó, a magyar politika, gazdaság, kultúra iránt érdeklődő, befolyásos személyiségeiből kerülnek ki. A rendezvényeken, melyekre jellemzően üzleti reggeli formájában kerül sor, a külföldi meghívottakon kívül a magyar közélet vezető konzervatív személyiségei vesznek részt, ily módon a bevezető előadások témájához kapcsolódva alkalom nyílik kötetlen, közvetlen véleménycserére is a résztvevők között. A rendezvényeken elsősorban kül- és belpolitikai, gazdasági, és pénzügyi témájú előadásokra kerül sor.

A Fidesz-frakció úgynevezett „német nyelvű országcsoportja”, amelyet 2000 és 2002 között Orbán Viktor miniszterelnök kabinetfőnöke, Nagy Andor országgyűlési képviselő, államtitkár hozott létre és vezetett, elképzeléseink megvalósításának első lépcsője volt.

Ezekre az alapokra támaszkodtunk és kívántuk – kéz a kézben a „Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal” – a kezdeményezést újra életre hívni. A Német Klub Budapest keretében egy fórumot kínálunk a nyílt beszélgetésekre.

A Német Klub Budapest, a franciával és az angolszásszal együtt, a Fidesz idegen nyelvű intézményeinek sorához csatlakozik. Diplomatákkal, a gazdasági élet képviselőivel és országunk fontos befektetőivel, alapítványokkal valamint újságírókkal folytatunk rendszeres dialógust. Célunk az érdeklődőknek lehetőséget biztosítani arra, hogy a Fidesz németül beszélő politikusaival és dolgozóival közelebbről is megismerkedjenek, a párt állásfoglalásairól és a háttér-információkról bővebb ismereteket szerezhessenek.

Írjon a német klubnak

deutscherklub@szpma.hu
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább