2008. március 31.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Összevont külügyi munkareggeli
Előadó: Orbán Viktor

A Polgári Magyarországért Alapítvány hat külpolitikai klubjának harmadik összevont munkareggelijén újfent Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke volt a meghívott előadó. 
A fideszes politikus előadásában a márciusi népszavazás nyomán kialakult politikai helyzetet értékelte.  Orbán Viktor ismertette a referendum kezdeményezésének politikai hátterét: hangsúlyozta, hogy a népszavazás az az egyetlen alkotmányos eszköz, amely lehetőséget teremt az általános társadalmi elégedetlenség kifejezésére,  valamint arra, hogy a kormány rákényszerüljön politikai irányvonalának megváltoztatására.
A jelenlegi kormányzati politika megítélése szerint teljességgel kudarcra van ítélve, legitimáció, megfelelő társadalmi támogatottság híján ugyanis lehetetlen kormányozni. A reformok a társadalmi kirekesztés jegyében zajlanak: a kormány ugyanis úgy kívánta bevezetni a reformokat, hogy annak megvitatásából kizárta a teljes civil társadalmat, azaz az érdekképviseleteket és a szakmai szervezeteket. 
Elhibázottnak nevezte azt a kormányzati filozófiát is, miszerint a gazdasági versenyképesség és a szociális biztonság egymással összeegyeztethetetlenek. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz azon a véleményen van, hogy olyan politikát kell folytatni, amelyben a kettő nem zárja ki egymást.
Kérdésre válaszolva a pártelnök elmondta, a jelenlegi gazdasági válságból a kivezető utat a radikális adócsökkentés, az állami kiadások megkurtítása, a bürokrácia karcsúsítása, valamint a korrupció visszaszorítása jelentheti.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább