Budapest Atlanti Fórum

Nyomtatóbarát változat
A Budapest Atlanti Fórum (BAF) 2005. februárjában alakult. A Fórum célja, hogy jó személyes és munkakapcsolatot alakítson ki Magyarországon élő amerikai és kanadai döntéshozók, illetve magyar konzervatív politikusok között. A Magyarországon élő külföldi döntéshozók rendkívüli nemzetközi és egyéb szakmai tapasztalattal rendelkeznek és sajátos szemüvegen keresztül látják hazánkat. A Fórum kezdeményezői fontosnak tartják, hogy megismerjék a hazánkban élő külföldiek meglátásait, véleményét és megválaszolják kérdéseiket. A Fórum másik ugyanilyen fontosságú célja, hogy megismertesse a magyar konzervatív politikusok gondolkodását, illetve a döntéshozatalnál figyelembeveendő szempontokat a külföldiekkel. A cél egymás álláspontjainak minél teljesebb körű feltérképezése és lehetőség szerint azok közelítése.

A BAF 6-8 heti rendszerességgel megrendezésre kerülő eseményein egy magyar-atlanti kapcsolatot érintő, illetve Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú téma kerül megvitatásra. Az adott témáról vitaindító előadást tart egy magyar és egy amerikai, illetve kanadai szakértő vagy politikus. Ezt követően lehetőség nyílik formális, majd azt követően informális párbeszédre és véleménycserére. Jelenleg a fórum tagja 100 amerikai és kanadai üzletember, ügyvéd, diplomata, újságíró, illetve magyar üzletemberek és politikusok.

A Budapest Atlanti Fórum elnöke Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, ügyvezető igazgatója Orbán Anita.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább