2008. március 7.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Összevont külügyi gazdasági munkareggeli – a Befektetői Egyeztető Tanács bemutatkozása, konzultáció a magyarországi külföldi befektetésekről
Előadók: Járai Zsigmond és Bánki Frigyes, a Befektetői Egyeztető Tanács tagjai

A PMA hat külügyi klubjának közös szakmai munkaregelijére 2008. március 7-én került sor.  A rendezvény vendége ezúttal a Fidesz elnöksége kezdeményezésére megalakult Befektetői Konzultációs Tanács (BKT) volt, míg a külügyi fórumok tagjai közül a követségek gazdasági tanácsosai, a kereskedelmi kamarák vezetői, valamint a külföldi nagybefektetők vettek részt. A tanácskozás nemcsak a BKT bemutatkozására, hanem érdemi konzultációra is alkalmat kívánt teremteni. 
A munkareggelin Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter, az MNB volt elnöke, és Bánki Frigyes, az EXIMBANK volt vezetője; a BKT tagjai először röviden ismertették, hogy mely célból jött létre a Befektetői Konzultációs Tanács, majd a résztvevők véleményét kérdezték arról, hogy szerintük milyen okokkal magyarázható az a tény, hogy az utóbbi években drasztikusan csökkent a külföldiek érdeklődése a magyarországi befektetések iránt. 
A meghívott külföldi befektetők és kereskedelmi kamarák több olyan konkrét javaslatot is tettek, amely szerintük az ország versenyképességét, vonzerejét jelentős mértékben növelné. Egyebek mellett az adóterhek mértékének csökkentése, a korrupció visszaszorítása, a minisztériumok befektető-barátibb kommunikációja, a munkaerőpiac szabályozása és a nyelvi alulképzettség javítása ügyében fogalmazták meg észrevételeiket a résztvevők. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább