2008. március 7.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Összevont külügyi gazdasági munkareggeli – a Befektetői Egyeztető Tanács bemutatkozása, konzultáció a magyarországi külföldi befektetésekről
Előadók: Járai Zsigmond és Bánki Frigyes, a Befektetői Egyeztető Tanács tagjai

A PMA hat külügyi klubjának közös szakmai munkaregelijére 2008. március 7-én került sor.  A rendezvény vendége ezúttal a Fidesz elnöksége kezdeményezésére megalakult Befektetői Konzultációs Tanács (BKT) volt, míg a külügyi fórumok tagjai közül a követségek gazdasági tanácsosai, a kereskedelmi kamarák vezetői, valamint a külföldi nagybefektetők vettek részt. A tanácskozás nemcsak a BKT bemutatkozására, hanem érdemi konzultációra is alkalmat kívánt teremteni. 
A munkareggelin Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter, az MNB volt elnöke, és Bánki Frigyes, az EXIMBANK volt vezetője; a BKT tagjai először röviden ismertették, hogy mely célból jött létre a Befektetői Konzultációs Tanács, majd a résztvevők véleményét kérdezték arról, hogy szerintük milyen okokkal magyarázható az a tény, hogy az utóbbi években drasztikusan csökkent a külföldiek érdeklődése a magyarországi befektetések iránt. 
A meghívott külföldi befektetők és kereskedelmi kamarák több olyan konkrét javaslatot is tettek, amely szerintük az ország versenyképességét, vonzerejét jelentős mértékben növelné. Egyebek mellett az adóterhek mértékének csökkentése, a korrupció visszaszorítása, a minisztériumok befektető-barátibb kommunikációja, a munkaerőpiac szabályozása és a nyelvi alulképzettség javítása ügyében fogalmazták meg észrevételeiket a résztvevők. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább