2008. november 4.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Nemzetközi pénzügyi válság
Előadó: Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, volt pénzügyminiszter.

A novemberi munkareggeli témája a nemzetközi pénzügyi válság volt. A volt MNB-elnök a válság kapcsán elemezte a magyar helyzetet. Részletesen kitért arra is, hogy mely kormányzati lépések vezettek ahhoz, hogy Magyarországot ilyen drasztikus mértékben érte el a globális a pénzügyi válság. Rámutatott az IMF, az EU és a Világban által felkínált hitelkeret jelentőségére és várható következményeire. Az előadó szerint a felajánlott hitelek csak átmeneti megoldást jelentenek, a magyar hiteligény hosszútávon azokból biztosan nem finanszírozható. Kérdésre válaszolva felsorolta azokat a sürgető reformokat, – úgy mint az adóterhek csökkentése, a bürokrácia és a korrupció visszaszorítása –, amelyek bevezetése nélkül Magyarország aligha lábalhat ki a válságból.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább