2008. november 4.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Nemzetközi pénzügyi válság
Előadó: Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, volt pénzügyminiszter.

A novemberi munkareggeli témája a nemzetközi pénzügyi válság volt. A volt MNB-elnök a válság kapcsán elemezte a magyar helyzetet. Részletesen kitért arra is, hogy mely kormányzati lépések vezettek ahhoz, hogy Magyarországot ilyen drasztikus mértékben érte el a globális a pénzügyi válság. Rámutatott az IMF, az EU és a Világban által felkínált hitelkeret jelentőségére és várható következményeire. Az előadó szerint a felajánlott hitelek csak átmeneti megoldást jelentenek, a magyar hiteligény hosszútávon azokból biztosan nem finanszírozható. Kérdésre válaszolva felsorolta azokat a sürgető reformokat, – úgy mint az adóterhek csökkentése, a bürokrácia és a korrupció visszaszorítása –, amelyek bevezetése nélkül Magyarország aligha lábalhat ki a válságból.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább