2008. december 5.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Összevont külügyi munkareggeli - Politikai helyzetértékelés
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke

A Polgári Magyarországért Alapítvány által létrehozott országklubok harmadik összevont munkareggelijének előadója ezúttal is Orbán Viktor pártelnök volt.
A volt miniszterelnök mindenek előtt a magyar gazdaság helyzetéről beszélt, kiemelve azokat a tényezőket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a globális pénzügyi válság az országot csődközeli helyzetbe sodorta.  A pártelnök hangsúlyozta, hogy Magyarország a régióban évek óta a legalacsonyabb gazdasági növekedéssel rendelkezik, miközben a magyar adósságterhek messze a legmagasabbak. Így szerinte minden esély megvan arra, hogy 2009-ben a magyar gazdaság a régióban egyedüliként recessziós pályára kerüljön.
Orbán Viktor szerint több reformintézkedésre is szükség lenne ahhoz, hogy Magyarország ebből a válsághelyzetből tartósan ki tudjon lábalni. Annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások ne menjenek sorra csődbe, a pártelnök szerint elkerülhetetlen lenne az alapkamat radikális csökkentése. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország  versenyképességét csak akkor szerezheti vissza a régióban, ha az adóterheket is jelentősen sikerül mérsékelni. Orbán Viktor szükségesnek látja továbbá a kormányzati szféra reformját, karcsúsítását is, amelyet többek között a parlamenti és az önkormányzati képviselők, valamint az állami vállalatokat felügyelő bizottsági tagok számának radikális csökkentésével lehetne elérni.
A pártelnök a fentieken túl kitért még a 2009-es évi költségvetésére, a politikai helyzet nehézségeire, a Nemzeti Fejlesztési Tervre, a transz-atlanti kapcsolatokra, az Oroszországhoz fűzött viszonyra, valamint a szlovák-magyar konfliktusra.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább