2008. december 5.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Összevont külügyi munkareggeli - Politikai helyzetértékelés
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke

A Polgári Magyarországért Alapítvány által létrehozott országklubok harmadik összevont munkareggelijének előadója ezúttal is Orbán Viktor pártelnök volt.
A volt miniszterelnök mindenek előtt a magyar gazdaság helyzetéről beszélt, kiemelve azokat a tényezőket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a globális pénzügyi válság az országot csődközeli helyzetbe sodorta.  A pártelnök hangsúlyozta, hogy Magyarország a régióban évek óta a legalacsonyabb gazdasági növekedéssel rendelkezik, miközben a magyar adósságterhek messze a legmagasabbak. Így szerinte minden esély megvan arra, hogy 2009-ben a magyar gazdaság a régióban egyedüliként recessziós pályára kerüljön.
Orbán Viktor szerint több reformintézkedésre is szükség lenne ahhoz, hogy Magyarország ebből a válsághelyzetből tartósan ki tudjon lábalni. Annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások ne menjenek sorra csődbe, a pártelnök szerint elkerülhetetlen lenne az alapkamat radikális csökkentése. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország  versenyképességét csak akkor szerezheti vissza a régióban, ha az adóterheket is jelentősen sikerül mérsékelni. Orbán Viktor szükségesnek látja továbbá a kormányzati szféra reformját, karcsúsítását is, amelyet többek között a parlamenti és az önkormányzati képviselők, valamint az állami vállalatokat felügyelő bizottsági tagok számának radikális csökkentésével lehetne elérni.
A pártelnök a fentieken túl kitért még a 2009-es évi költségvetésére, a politikai helyzet nehézségeire, a Nemzeti Fejlesztési Tervre, a transz-atlanti kapcsolatokra, az Oroszországhoz fűzött viszonyra, valamint a szlovák-magyar konfliktusra.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább