Budapest Japán Fórum

Nyomtatóbarát változat
A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával 2005. év elején idegen nyelvű Fórumok létrehozására került sor, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson Magyarországon élő külföldi döntéshozók, illetve magyar konzervatív politikusok számára a rendszeres informális véleménycserére. Az egyes Fórumokon résztvevők az azonos anyanyelvű, valamint földrajzilag, politikailag egymáshoz kapcsolódó államok Magyarországon élő, vagy rendszeresen itt tartózkodó, a magyar politika, gazdaság, kultúra iránt érdeklődő, befolyásos személyiségeiből kerülnek ki. A rendezvényeken, melyekre jellemzően üzleti reggeli formájában kerül sor, a külföldi meghívottakon kívül a magyar közélet vezető konzervatív személyiségei vesznek részt, ily módon a bevezető előadások témájához kapcsolódva alkalom nyílik kötetlen, közvetlen véleménycserére is a résztvevők között. A rendezvényeken elsősorban kül- és belpolitikai, gazdasági, és pénzügyi témájú előadásokra kerül sor.

Japán a világ második gazdasági hatalma, hazánk számára stratégiai jelentőségű gazdasági és politikai partner. A távol-keleti szigetország évi több mint 300 M USD értékben piaca magyar termékeknek és a Japánból származó működő tőke befektetések értéke meghaladta 2.2 Mrd USD-t. Ezen befektetések a magas hozzáadott értéket realizáló termelőszférára koncentrálódik (Suzuki, Sony, Sanyo, Denso, Bridgestone, Clarion stb.) Évi 120 ezer japán turista keresi fel hazánkat. Hazánk számára gyümölcsöző oktatási, kutatás-fejlesztési és kulturális kapcsolatokat ápolunk Japánnal.
A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány feladatának tekinti, hogy élő és intenzív kapcsolatot ápoljon a hazánkban tevékenykedő több mint száz japán vállalat döntéshozóival, a Magyarországon élő és dolgozó japán médiaszakemberekkel, az oktatásban és kutatásban dolgozókkal valamint diplomatákkal.
2005 decemberében alakult meg a Budapest Japán Fórum, amely célja, hogy lehetőséget biztosítson a fent vázolt cél eléréséhez. A Budapest Japán Fórum elnöke Szerdahelyi István nagykövet (jelenleg az ELTE BTK oktatója).
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább