2007. október 9.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Gazdasági elemzés, lehetséges kiutak
Előadó: Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter, az MNB volt elnöke 

2007. október 9-én tartotta a Budapesti Japán Fórum negyedik munkareggelijét. A rendezvényen előadást tartott Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke. Az eseményen a Magyarországon élő japán üzletemberek mellett részt vett H.E. Nabekura Shinichi japán nagykövet is.
Járai Zsigmond beszédében a magyar gazdaság helyzetét elemezte. Felhívta a figyelmet azokra a tényezőkre (állami újraelosztás rossz aránya, kiterjedt bürokrácia, az uniós források nem megfelelő felhasználása, valamint az egyre növekvő korrupció), amelyek szerinte a magyar gazdaság versenyképességének jelentős romlását eredményezték a közép-kelet-európai térségben. Véleménye szerint több lépést is sürgősen meg kellene tenni ahhoz, hogy hazánk gazdaságát újra dinamikus pályára lehessen állítani. Elkerülhetetlennek nevezte a bürokrácia csökkentését, a szociális kiadások szerkezetének átalakítását, a korrupció radikális visszaszorítását, valamint azt, hogy az uniós forrásokat mindenek előtt fejlesztésekre kellene felhasználni. Az előadást követő beszélgetés során szóba került még az infláció alakulása, az euró bevezetésének várható időpontja, valamint az egészségügyi reform is.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább