2008. november 8.

Nyomtatóbarát változat
Téma: gazdasági elemzés
Előadó: Martonyi János, volt külügyminiszter

2008. november 8-án került sor a Budapest Japan Forum immár 5. találkozójára. A rendezvény meghívott előadója Martonyi János, volt külügyminiszter volt. A japán kormányzatot Nabekura nagykövet, a Japán Alapítvány és a JETRO képviselték, míg a vállalatok közül jelen voltak a Magyar Suzuki, az Ibiden, a Honda és a Marubeni vezetői.
Martonyi János közel egy órás előadásában rávilágított a pénzügyi és gazdasági válság Magyarországra gyakorolt rendkívül súlyos következményeinek okaira, kiemelve a jelenlegi kormányzat alapvetően hibás és felelőtlen gazdaságpolitikáját. Világos képet adott japán vendégeinknek arról, hogy kormányzásra kerülése esetén a polgári kormányzat milyen gazdaságélénkítő eszközökkel fogja Magyarországot újból fejlődési pályára állítani. Előadásában kitért a japán beruházókat érintő kérdésekre is. A beszámolót követően élénk eszmecsere bontakozott ki. A reggelin szintén résztvevő Nabekura nagykövet belpolitikai kérdéseket, míg a nagy japán vállalatok vezetői főleg gazdasági kérdéseket tettek fel. Többek között szóba került az energetika kérdése, a kisebbségi kormányzás, Oroszország és az Európai Unió kapcsolatának kérdése és a Magyarországon működő japán vállalatok helyzetének számos aspektusa. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább