2008. november 8.

Nyomtatóbarát változat
Téma: gazdasági elemzés
Előadó: Martonyi János, volt külügyminiszter

2008. november 8-án került sor a Budapest Japan Forum immár 5. találkozójára. A rendezvény meghívott előadója Martonyi János, volt külügyminiszter volt. A japán kormányzatot Nabekura nagykövet, a Japán Alapítvány és a JETRO képviselték, míg a vállalatok közül jelen voltak a Magyar Suzuki, az Ibiden, a Honda és a Marubeni vezetői.
Martonyi János közel egy órás előadásában rávilágított a pénzügyi és gazdasági válság Magyarországra gyakorolt rendkívül súlyos következményeinek okaira, kiemelve a jelenlegi kormányzat alapvetően hibás és felelőtlen gazdaságpolitikáját. Világos képet adott japán vendégeinknek arról, hogy kormányzásra kerülése esetén a polgári kormányzat milyen gazdaságélénkítő eszközökkel fogja Magyarországot újból fejlődési pályára állítani. Előadásában kitért a japán beruházókat érintő kérdésekre is. A beszámolót követően élénk eszmecsere bontakozott ki. A reggelin szintén résztvevő Nabekura nagykövet belpolitikai kérdéseket, míg a nagy japán vállalatok vezetői főleg gazdasági kérdéseket tettek fel. Többek között szóba került az energetika kérdése, a kisebbségi kormányzás, Oroszország és az Európai Unió kapcsolatának kérdése és a Magyarországon működő japán vállalatok helyzetének számos aspektusa. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább