2009. március 19.

Nyomtatóbarát változat
Téma: általános politikai helyzetértékelés 
Előadó: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője előadásában elsősorban a gazdasági-pénzügyi és a belpolitikai válság összefüggéseire igyekezett rávilágítani. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kisebbségi kormány sem a szükséges támogatottsággal, sem megfelelő erővel nem rendelkezik ahhoz, hogy a válságot érdemben kezelni tudja. Erejéből mindössze újabb megszorításokra futja, ám hosszú távú stratégiát már nem képes kidolgozni, nem is beszélve annak végigviteléről. A frakcióvezető kijelentette, a kormányzati gépezet, a döntéshozatal bénultsága jellemzi a jelenlegi helyzetet: Magyarországnak ma egy olyan kormánnyal rendelkezik, amely ugyan hivatalban van, de nem kormányoz, míg van egy ellenzéke, amely képes lenne kormányozni, ám jelenleg nincs rá lehetősége. Olyan, cselekvőképes, megfelelő legitimitással rendelkező, többségi kormány szükségességét hangsúlyozta, amely képes a megkerülhetetlen reformokat keresztülvinni, és az országot növekedési pályára állítani. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább