2009. március 31.

Nyomtatóbarát változat
Előadók: Varga Mihály, volt pénzügyminiszter, a Fidesz alelnöke és Vahl Tamás, a Német-magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke
Téma: Gazdasági, pénzügyi válság és terápia

Varga Mihály előadásában a magyar államadósság, az állampapírpiac, a tőzzsdeindex, a munkanélküliségi ráta, valamint a reálbérek várható alakulásáról beszélt, majd megállapította: a magyar gazdaság helyzete súlyos, de nem reménytelen. A szocialista kormány által elkövetett hibák következtében az ország megítélése vészesen romlott az elmúlt idősazkban. Az előadó többször is hangsúlyozta, hogy válsághelyzetben a legfontososabb tőke a bizalom, s ezt egy újjaálakuló szocialista kormány a szükséges legitimáció hiányában aligha tudja majd helyreállítani.
Vahl Tamás, a Német-magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke előadásában kiemelte, a befeketők bizalma Magyarország irányában folyamatosan csökken, amely elsősorban a beruházási hajlandóság radikális visszaesésében mutatkozk meg. Felmérések szerint a befektetők leginkább a versenyképes adórendszert, a hatékonyan működő közigazgatást, a közbeszerzési, pályázati kiiírások átláthatóságát, a megfelelő szakképzési rendszert hiányolják. Hangsúlyozta: világos és hosszútávú gazdasági startégiára, valamint kiszámíthatóságra lenne szükség.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább