2009. március 31.

Nyomtatóbarát változat
Előadók: Varga Mihály, volt pénzügyminiszter, a Fidesz alelnöke és Vahl Tamás, a Német-magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke
Téma: Gazdasági, pénzügyi válság és terápia

Varga Mihály előadásában a magyar államadósság, az állampapírpiac, a tőzzsdeindex, a munkanélküliségi ráta, valamint a reálbérek várható alakulásáról beszélt, majd megállapította: a magyar gazdaság helyzete súlyos, de nem reménytelen. A szocialista kormány által elkövetett hibák következtében az ország megítélése vészesen romlott az elmúlt idősazkban. Az előadó többször is hangsúlyozta, hogy válsághelyzetben a legfontososabb tőke a bizalom, s ezt egy újjaálakuló szocialista kormány a szükséges legitimáció hiányában aligha tudja majd helyreállítani.
Vahl Tamás, a Német-magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke előadásában kiemelte, a befeketők bizalma Magyarország irányában folyamatosan csökken, amely elsősorban a beruházási hajlandóság radikális visszaesésében mutatkozk meg. Felmérések szerint a befektetők leginkább a versenyképes adórendszert, a hatékonyan működő közigazgatást, a közbeszerzési, pályázati kiiírások átláthatóságát, a megfelelő szakképzési rendszert hiányolják. Hangsúlyozta: világos és hosszútávú gazdasági startégiára, valamint kiszámíthatóságra lenne szükség.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább