EU-elnökségi képzés – II. szakasz

Nyomtatóbarát változat
A PMA és a brüsszeli Centre for European Studies közös EU-elnökségi képzésének második szakaszára 2009. április–májusában került sor a siófoki Vértes Szállóban. A három hétvégéből álló programon száz olyan fiatal szakértő vett részt, akik a 2011-es magyar EU-elnökség idején külföldön is szívesen vállalnának munkát.

A PMA és a brüsszeli Centre for European Studies közös EU-elnökségi képzésének második szakaszára 2009. április–májusában került sor a siófoki Vértes Szállóban. A három hétvégéből álló programon száz olyan fiatal szakértő vett részt, akik a 2011-es magyar EU-elnökség idején külföldön is szívesen vállalnának munkát. Az első hétvégén (április 4-5-én, valamint április 18-19-én 50-50 fős bontásban) kétnapos személyiségfejlesztési tréningre került sor. Az április 25-26-i, valamint a május 16-17-i szemináriumon a hallgatók szakmai előadásokon vettek részt, ahol többek között az elnökség konkrét feladataival, az egyezetési mechanizmusokkal, az uniós intézmények, illetve az állandó brüsszeli képviselet szerepével, valamint az uniós szakpolitikákkal és a magyar prioritásokkal ismerkedhettek meg. Az előadásokat követően arra is lehetőség nyílt, hogy a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében kérdéseket tehessenek fel az előadóknak. A májusi, utolsó hétvégén került sor azokra a kötetlen kiscsoportos beszélgetésekre, ahol a hallgatók az uniós szakpolitikákért felelős tutorokkal találkozhattak.

A képzés képekben:CsatolmányMéret
Program - 2009. április 18-19.24.0 KB
Program - 2009. április 25-26.183.5 KB
Program - 2009. április 4-5.24.0 KB
Program - 2009. május 16-17.196.5 KB
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább