2009. június 10.

Nyomtatóbarát változat
Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke
Téma: Általános politikai helyzetértékelés
A hat országklub közös munkareggelijén Orbán Viktor pártelnök a június 7-i európai parlamenti választások eredményét értékelte. Hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárt egyértelmű győzelmet aratott, amelyhez a Fidesz is jelentősen hozzájárult. Örömmel állapította meg, hogy a magyar választási részvétel a régióban a legmagasabb volt. A regionális és a kisebbségi politika kapcsán - utalva a pártelnök legutóbbi, a szlovák kormány által éles kritikával illetett kijelentésére -  aláhúzta, hogy a szomszédos országokban élő magyar kisebbség mindig is a térség stabilitását erősítette.
Kijelentette, hogy a választások legfőbb üzenete, hogy ma egyetlen olyan párt létezik Magyarországon, amely kellő támogatottsággal és erővel rendelkezik ahhoz, hogy valóban kormányozni is tudjon. 
A Fidesz arra törekszik, hogy az országgyűlési választásokon a június 7-ihez hasonló eredményt érjen el és ezzel erős, többségi kormányt alakíthasson majd. Kérdésekre válaszolva a pártelnök egyebek mellett beszélt a gazdasági válság nyomán kialakult belpolitikai helyzetről, a bankok szerepéről, valamint arról, hogy megítélése szerint a cigányság helyzetén milyen intézkedésekkel lehet és kell javítani. 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább