2009. június 10.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Általános politikai helyzetértékelés Előadó: Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke
A hat országklub közös munkareggelijén Orbán Viktor pártelnök a június 7-i európai parlamenti választások eredményét értékelte. Hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárt egyértelmű győzelmet aratott, amelyhez a Fidesz is jelentősen hozzájárult. Örömmel állapította meg, hogy a magyar választási részvétel a régióban a legmagasabb volt. A regionális és a kisebbségi politika kapcsán - utalva a pártelnök legutóbbi, a szlovák kormány által éles kritikával illetett kijelentésére - aláhúzta, hogy a szomszédos országokban élő magyar kisebbség mindig is a térség stabilitását erősítette. Kijelentette, hogy a választások legfőbb üzenete, hogy ma egyetlen olyan párt létezik Magyarországon, amely kellő támogatottsággal és erővel rendelkezik ahhoz, hogy valóban kormányozni is tudjon.

A Fidesz arra törekszik, hogy az országgyűlési választásokon a június 7-i-hez hasonló eredményt érjen el és ezzel erős, többségi kormányt alakíthasson majd. Kérdésekre válaszolva a pártelnök egyebek mellett beszélt a gazdasági válság nyomán kialakult belpolitikai helyzetről, a bankok szerepéről, valamint arról, hogy megítélése szerint a cigányság helyzetén milyen intézkedésekkel lehet és kell javítani.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább