Eszmecsere Magyarország szellemi újjáépítéséről

Nyomtatóbarát változat
A Polgári Magyarországért Alapítvány 2009. szeptember 4-én zártkörű konferenciát rendezett Siófokon a Vértes Hotelben "Eszmecsere Magyarország szellemi újjáépítéséről" címmel. A PMA Nemzeti Művészeti Szalonjának rendezvényén tudósok, művészek és politikusok fejtették ki véleményüket.
Balog Zoltán, a PMA kuratóriumának elnöke és Molnár Mária, a Praesens folyóirat főszerkesztője megnyitóbeszédeit követően Rezsőházy Rudolffal, Deutsch Gyulával, Frühling Jánossal, Szőcs Gézával és Orbán Viktorral beszélgetett Gulyás Balázs. Ezután a konferenciára meghívott vendégek reagáltak az elhangzottakra és tették fel kérdéseiket, így egy valódi eszmecsere alakult ki a kerekasztal részvevőivel. A konferencián elhangzottakat  Szőcs Géza foglalta össze. A rendezvény Lajkó Félix és Brasnyó Antal koncertjével zárult.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább