2010. január 13.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Polgári kormányzás: új gazdaságpolitika, erős közigazgatás
Előadó: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője
A Fuji Étteremben tartott szűk körű munkavacsora meghívott előadója  Navracsics Tibor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője volt. A politikus rövid előadásában kifejtette, hogy a magyar gazdaság jelenlegi versenyképtelensége döntő mértékben a magyar államigazgatás rossz teljesítményével, elavultságával magyarázható. Épp ezért a leendő kormányzat kiemelt feladata lesz, hogy hozzákezdjen egy kisebb, áttekinthetőbb, ugyanakkor hatékonyan működő, erős közigazgatási rendszer kialakításához. A magyar államigazgatást egyszerűbbé, olcsóbbá kell tenni, ugyanakkor fel kell számolni a korrupciót - húzta alá a politikus.
A gazdaság fellendítéséhez szerinte elengedhetetlen lesz a jelenlegi adórendszer átalakítása is. A frakcióvezető kiemelte: a külföldi befektetések Magyarország számára létfontosságúak, így az új polgári kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a külföldi befektetők bizalmát visszanyerje: áttekinthető, kiszámítható környezetet teremtsen számukra.
Mivel a magyar export 80%-a az EU-ba irányul, Magyarország uniós tagállamként "zárt gazdasággá" vált. Éppen ezért Magyarországnak új, Európán kívüli gazdasági partnerek felé is nyitnia kell, leginkább Ázsia irányába, ahol Japánnak kulcsszerepe van – hangsúlyozta a politikus. Végezetül kijelentette: Magyarország újra hídszerepet szeretne betölteni Japán és a közép-európai régió, valamint Japán és az Európai Unió között.  
Az előadást követő élénk eszmecsere során a japán befektetők megfogalmazták azokat a javaslataikat, amelyek szerintük a japán vállalatok magyarországi működését jelentős mértékben gördülékenyebbé tehetnék.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább