2010. január 13.

Nyomtatóbarát változat
Téma: Polgári kormányzás: új gazdaságpolitika, erős közigazgatás
Előadó: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője
A Fuji Étteremben tartott szűk körű munkavacsora meghívott előadója  Navracsics Tibor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője volt. A politikus rövid előadásában kifejtette, hogy a magyar gazdaság jelenlegi versenyképtelensége döntő mértékben a magyar államigazgatás rossz teljesítményével, elavultságával magyarázható. Épp ezért a leendő kormányzat kiemelt feladata lesz, hogy hozzákezdjen egy kisebb, áttekinthetőbb, ugyanakkor hatékonyan működő, erős közigazgatási rendszer kialakításához. A magyar államigazgatást egyszerűbbé, olcsóbbá kell tenni, ugyanakkor fel kell számolni a korrupciót - húzta alá a politikus.
A gazdaság fellendítéséhez szerinte elengedhetetlen lesz a jelenlegi adórendszer átalakítása is. A frakcióvezető kiemelte: a külföldi befektetések Magyarország számára létfontosságúak, így az új polgári kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a külföldi befektetők bizalmát visszanyerje: áttekinthető, kiszámítható környezetet teremtsen számukra.
Mivel a magyar export 80%-a az EU-ba irányul, Magyarország uniós tagállamként "zárt gazdasággá" vált. Éppen ezért Magyarországnak új, Európán kívüli gazdasági partnerek felé is nyitnia kell, leginkább Ázsia irányába, ahol Japánnak kulcsszerepe van – hangsúlyozta a politikus. Végezetül kijelentette: Magyarország újra hídszerepet szeretne betölteni Japán és a közép-európai régió, valamint Japán és az Európai Unió között.  
Az előadást követő élénk eszmecsere során a japán befektetők megfogalmazták azokat a javaslataikat, amelyek szerintük a japán vállalatok magyarországi működését jelentős mértékben gördülékenyebbé tehetnék.
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább