2009. december 3.

Nyomtatóbarát változat
Téma: A cigányság helyzete. Milyen kiutak lehetségesek?
Előadók: Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke
és Farkas Flórián, országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke

Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke előadásában hangsúlyozta, hogy a cigányságot érintő iskolázottsági, foglalkoztatási, egészségügyi és integrációs problémákat az elmúlt húsz évben nem sikerült megfelelően kezelni.  A politikus a megoldást egy olyan szilárd állami intézményrendszerben látja, amely úgy kívánja az integrációt elősegíteni, hogy nemcsak munkahelyeket és jobb életkörülményeket, tanulási lehetőséget teremt, de messzemenőkig tiszteletben tartja az emberi jogokat, és mindeközben figyelembe veszi a cigányság szociokulturális helyzetét is.
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a roma társadalom szinte egészét érintő perspektíva nélküli életvitelt emelte ki. Hangsúlyozta az oktatás fontosságát, mivel szerinte a munka mellett a hatékony képzés jelenthet kitörési lehetőséget a cigányság számára.
Olyan új integrációs politikára van szükség, amely három pillérre épül: szakmai hozzáértés, törvényesség betartása és erkölcsösség – húzta alá a politikus.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább