Kötcsei találkozó hetedszer

Nyomtatóbarát változat

Hetedik alkalommal tanácskoztak vasárnap, május 30-án a Somogy megyei Kötcsén a konzervatív oldalhoz köthető tudósok, művészek, újságírók és politikusok. A rendezvény az Új kezdet címet viselte, a résztvevőket Sunyovszky Sylvia és Balog Zoltán köszöntötte. A rendezvény bejáratánál a boldvai árvízkárosultak megsegítésére gyűjtöttek. 1 millió 750 ezer forint gyűlt össze. A bevezetőt követően az elmúlt 20 éves átmeneti időszakról szóló előadások következtek.

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetője a vasárnapi rendezvényen előadásában  kiemelte: azért tartottak most egy rendkívüli találkozót a Somogy megyei településen, mert úgy gondolták, hogy a kormányzati munka elején fontos, hogy polgári, keresztény, nemzeti értelmiséggel szót ejtsenek azokról a közös feladatokról, amelyekben részt vesznek, várják közreműködésüket.
A kormány sikere azon múlik, hogy a választópolgárokat mennyire sikerül bevonni az elkövetkező időszak munkájába. Annak a meggyőződésnek kell érvényesülnie, hogy amit a kabinet elér, amit sikerül a célkitűzésekből megvalósítania, az közös munkának eredménye - mutatott rá a kormánypárti politikus.
 A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság a jövő héten elkészíti első részjelentését, ami után néhány napon belül minden bizonnyal azonnali intézkedésekre lesz szükség. A zárt tanácskozásról a fidesz.hu közölt tudósítást, amely szerint az új miniszterelnök szólt arról is, hogy a régit megőrző, de új, modern jobboldali kultúrára van szükség.
Orbán Viktor beszédében jelezte, az Országgyűlésre és a kormányra egyaránt komoly munkát ró, hogy valószínűleg azonnali intézkedésekre lesz szükség. Leszögezte: nem szabad késlekedni, mert előttünk van Görögország példája, amelyből okulni kell.
A vasárnapi, hetedik találkozót Új kezdet címmel rendezték a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány szervezésében.
A találkozón Orbán Viktor miniszterelnök mellett előadást tartott Tellér Gyula szociológus, Lánczi András politológus és Granasztói György történész. Felszólalt Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselője.
MTI - PMA
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Sajtóközlemény


A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elkötelezett a szuverén nemzetállamokon alapuló Európa eszménye, a szubszidiaritás, a decentralizáció és a keresztény értékek mellett.

 

tovább
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

 A javaslatok beadási határideje lejárt. Kérjük ne küldjenek be további felterjesztéseket. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább