Kötcsei találkozó hetedszer

Nyomtatóbarát változat

Hetedik alkalommal tanácskoztak vasárnap, május 30-án a Somogy megyei Kötcsén a konzervatív oldalhoz köthető tudósok, művészek, újságírók és politikusok. A rendezvény az Új kezdet címet viselte, a résztvevőket Sunyovszky Sylvia és Balog Zoltán köszöntötte. A rendezvény bejáratánál a boldvai árvízkárosultak megsegítésére gyűjtöttek. 1 millió 750 ezer forint gyűlt össze. A bevezetőt követően az elmúlt 20 éves átmeneti időszakról szóló előadások következtek.

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetője a vasárnapi rendezvényen előadásában  kiemelte: azért tartottak most egy rendkívüli találkozót a Somogy megyei településen, mert úgy gondolták, hogy a kormányzati munka elején fontos, hogy polgári, keresztény, nemzeti értelmiséggel szót ejtsenek azokról a közös feladatokról, amelyekben részt vesznek, várják közreműködésüket.
A kormány sikere azon múlik, hogy a választópolgárokat mennyire sikerül bevonni az elkövetkező időszak munkájába. Annak a meggyőződésnek kell érvényesülnie, hogy amit a kabinet elér, amit sikerül a célkitűzésekből megvalósítania, az közös munkának eredménye - mutatott rá a kormánypárti politikus.
 A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság a jövő héten elkészíti első részjelentését, ami után néhány napon belül minden bizonnyal azonnali intézkedésekre lesz szükség. A zárt tanácskozásról a fidesz.hu közölt tudósítást, amely szerint az új miniszterelnök szólt arról is, hogy a régit megőrző, de új, modern jobboldali kultúrára van szükség.
Orbán Viktor beszédében jelezte, az Országgyűlésre és a kormányra egyaránt komoly munkát ró, hogy valószínűleg azonnali intézkedésekre lesz szükség. Leszögezte: nem szabad késlekedni, mert előttünk van Görögország példája, amelyből okulni kell.
A vasárnapi, hetedik találkozót Új kezdet címmel rendezték a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány szervezésében.
A találkozón Orbán Viktor miniszterelnök mellett előadást tartott Tellér Gyula szociológus, Lánczi András politológus és Granasztói György történész. Felszólalt Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselője.
MTI - PMA
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább