Gazdaságpolitikai fórum – A nemzetgazdasági tervezés megújítása - 2011. november 10.

Nyomtatóbarát változat

A Polgári Magyarországért Alapítvány és a Fejlődő Vállalkozások Egyesületének közös szervezésében gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetést tartottunk november 10-én az Alapítvány előadótermében, amelyre meghívtuk dr. Báger Gusztávot, az Állami Számvevőszék Kutatóintézetének volt vezetőjét, és Csizmadia Norbertet, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkárát.
A beszélgetés témája a nemzetgazdasági tervezés megújítása volt, a korábbi tapasztalatok és a jövő terveinek tükrében.

Először a tervezés fogalmát próbáltuk körüljárni: mik a céljai, az eszközei, és miért fűződnek hozzá a mai napig negatív reflexek. Báger Gusztáv röviden ismertette a nyugati országokban működő tervezésért felelős hivatalokat, és kiemelte azon tényezőket, amelyek őket hitelessé, eredményeiket hosszú távon figyelembe veendővé teszik. Csizmadia Norbert bemutatta a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül létrejött Tervezéskoordinációért felelős államtitkárság felépítését, és a már médiában megjelent stratégiai, tervezési hivatal felépítésének részleteit. A rendezvény második felében a közönség kérdései domináltak: a jelenlegi problémák megoldása és a jövő stratégiai céljainak kijelölése állt a rend-kívül aktív közönség érdeklődésének homlokterében.
 
Nyomtatóbarát változat
Hírek

Sajtóközlemény


A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elkötelezett a szuverén nemzetállamokon alapuló Európa eszménye, a szubszidiaritás, a decentralizáció és a keresztény értékek mellett.

 

tovább
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

 A javaslatok beadási határideje lejárt. Kérjük ne küldjenek be további felterjesztéseket. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább