Az Összefogás Botfáért Egyesület (Zalaegerszeg) kapta 2012-ben a "Fiatalok a Polgári Magyarországért" Díjat

Nyomtatóbarát változat

A zalaegerszegi Összefogás Botfáért Egyesületnek ítélte oda idén a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Kuratóriuma. A „Polgári Magyarországért” díj feltételeivel egybehangzóan ez a díj kimondottan a fiatal korosztály értékteremtő tevékenységére teszi a hangsúlyt. A díjat az Alapítvány a 2006-ban hívta életre, mely egy millió forintos juttatással járó elismeréssel jár.
A PMA annak érdekében, hogy a tehetséges, már fiatalon is komoly értékeket teremtő személyt vagy közösséget elismerjen, és ezáltal felhívja a figyelmet e korosztály kiválóságaira, 2006-ban létrehozta a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat. A PMA minden évben olyan 35 év alatti személynek vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozza a díjat, aki, amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. A „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege egy millió forint.


Az Alapítvány februárban a médián keresztül hívta fel a magánszemélyek és a civilszervezetek figyelmét a díjra, és kérte, hogy tegyenek javaslatot arra az emberre vagy szervezetre, akit, amelyet méltónak találnak az elismerés elnyerésére. A javaslatokat írásban, február 29-ig várta a PMA. Összesen 27 felterjesztés érkezett 24 magánszemélyre vagy közösségre. A javaslatok közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki a díjazottat.
A Kuratórium a 2012. évi Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat az Összefogás Botfáért Egyesületnek ítélte oda. A díjazott képviselője az egy millió forintot, a díj plakettjét és az elismerést tanúsító oklevelet Mádl Dalma asszonytól vette át 2012. április 20-án Budapesten. A díjazottat Balog Zoltán, a PMA Kuratóriumának elnöke köszöntötte. A laudációt Mihalovics Péter miniszteri biztos és Török Zoltán református lelkész mondta.

Mint ahogy az a felterjesztésben olvasható: a 2007-ben alakult, 30 tagú Összefogás Botfáért Egyesület elsődleges célkitűzése a zalaegerszegi Botfa városrészben működő civil szervezetekkel való együttműködés, legfőbb tevékenysége a településrész kulturális életének szervezése. Az egyesület a helyi fiatalokra támaszkodik. A rendezvényszervezés mellett fontos célja a helyi fiatalság felkarolása, kulturális értékekkel való megismertetése, valamint szabadidejük hasznos eltöltésének segítése, táborok, fórumok, előadások szervezése.
fotók: Fidesz.hu

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább