Az Összefogás Botfáért Egyesület (Zalaegerszeg) kapta 2012-ben a "Fiatalok a Polgári Magyarországért" Díjat

Nyomtatóbarát változat

A zalaegerszegi Összefogás Botfáért Egyesületnek ítélte oda idén a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Kuratóriuma. A „Polgári Magyarországért” díj feltételeivel egybehangzóan ez a díj kimondottan a fiatal korosztály értékteremtő tevékenységére teszi a hangsúlyt. A díjat az Alapítvány a 2006-ban hívta életre, mely egy millió forintos juttatással járó elismeréssel jár.
A PMA annak érdekében, hogy a tehetséges, már fiatalon is komoly értékeket teremtő személyt vagy közösséget elismerjen, és ezáltal felhívja a figyelmet e korosztály kiválóságaira, 2006-ban létrehozta a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat. A PMA minden évben olyan 35 év alatti személynek vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozza a díjat, aki, amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. A „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege egy millió forint.


Az Alapítvány februárban a médián keresztül hívta fel a magánszemélyek és a civilszervezetek figyelmét a díjra, és kérte, hogy tegyenek javaslatot arra az emberre vagy szervezetre, akit, amelyet méltónak találnak az elismerés elnyerésére. A javaslatokat írásban, február 29-ig várta a PMA. Összesen 27 felterjesztés érkezett 24 magánszemélyre vagy közösségre. A javaslatok közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki a díjazottat.
A Kuratórium a 2012. évi Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat az Összefogás Botfáért Egyesületnek ítélte oda. A díjazott képviselője az egy millió forintot, a díj plakettjét és az elismerést tanúsító oklevelet Mádl Dalma asszonytól vette át 2012. április 20-án Budapesten. A díjazottat Balog Zoltán, a PMA Kuratóriumának elnöke köszöntötte. A laudációt Mihalovics Péter miniszteri biztos és Török Zoltán református lelkész mondta.

Mint ahogy az a felterjesztésben olvasható: a 2007-ben alakult, 30 tagú Összefogás Botfáért Egyesület elsődleges célkitűzése a zalaegerszegi Botfa városrészben működő civil szervezetekkel való együttműködés, legfőbb tevékenysége a településrész kulturális életének szervezése. Az egyesület a helyi fiatalokra támaszkodik. A rendezvényszervezés mellett fontos célja a helyi fiatalság felkarolása, kulturális értékekkel való megismertetése, valamint szabadidejük hasznos eltöltésének segítése, táborok, fórumok, előadások szervezése.
fotók: Fidesz.hu

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább