Félidőben - Kötcse tizenegyedszer

Nyomtatóbarát változat

Félidőben címmel zajlott 2012. szeptember 8-án Kötcsén a 11. polgári piknik, melynek házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Barankovics István Alapítvány, valamint a Belvárosi Polgári Szalon volt.
A találkozón főként Magyarország pénzügyi-gazdasági helyzetéről és az IMF-tárgyalásokról volt szó. A zárt rendezvény délelőtti programjában Varga Mihály miniszter, Matolcsy György miniszter és Csaba László közgazdász között izgalmas beszélgetés, vita alakult ki egyebek mellett az IMF szerepéről a gazdasági, pénzügyi konszolidációban, amelyről nagyon differenciált értékelést adtak a résztvevők.
Fontos dolog, hogy lehet  IMF-hitel nélkül is élni, mert hogy ez a normális állapota egyébként minden országnak (...), de ha már megállapodást kötünk, akkor nekünk jó megállapodást kell kötnünk – hangzott el a kerekasztal-beszélgetésen. Az előadók kifejtették, hogy van rossz és van jó IMF-megállapodás, így most az előző kormánynak kellene előállnia és elmondania, pontosan milyet is kötött a valutaalappal, az valóban jó megállapodás volt-e, és amit most próbálnak számon kérni a jelenlegi kormányon, azt annak idején ők hogy kezelték.
Varga Mihály, Matolcsy György  és Csaba László megerősítette, hogy Magyarország alapvetően biztonsági hitelre tart igényt.
A kötcsei találkozó délutáni programjában szerepelt Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető félidős értékelése, Maruzsa Zoltán előadása a felsőoktatás és az értelmiség viszonyáról, Balog Zoltán elnök beszéde a szegénység elleni stratégiákról, az utolsó két és fél órában Orbán Viktor miniszterelnök úr felszólalása, majd az ehhez kapcsolódó beszélgetés zárta a rendezvényt.
A kötcsei "pikniket" 2004 óta rendezzük meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen.
Tavaly szeptemberben, a tizedik találkozón Orbán Viktor egyebek mellett arról beszélt, hogy a kabinet tovább fog menni az államadósság csökkentésének útján. Magyarországnak egy új világrendben kell sikeresnek lennie a válság után, ehhez az ország kiszolgáltatottságát okozó államadósságot kell csökkenteni - mondta akkor még a miniszterelnök szóvivőjeként Szijjártó Péter Kötcsén a tanácskozáson elhangzottakról.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább