Együtt Európában II. – horvát-magyar regionális találkozó

Nyomtatóbarát változat

A 2011 júniusában lebonyolított magyar-horvát határmenti találkozó után idén Budapesten, december 3-án tartottuk meg az „Együtt Európában” elnevezésű pikniket. A tavalyi sormási rendezvény sikere után sokan jelezték már részvételi szándékukat, ismét magas szintű jelenlétet várunk mindkét ország politikusai részéről, de meghívást kapnak a nagykövetek, a szomszédos megyék vezetői, turisztikai és gazdasági szakemberek, a Horvátországban élő magyar kisebbség képviselői és a magyarországi horvát önkormányzatok is, nem utolsósorban pedig a határ mentén élők.

A tavalyi apropó Horvátország csatlakozási tárgyalásainak sikeres lezárása volt, idén a két ország szövetségének elmélyítése volt a téma. Jelzésértékűnek gondoljuk, hogy az új horvát kormány is fontosnak tartotta a megkezdett hagyomány folytatását, és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mellett Neven Mimica horvát miniszterelnök-helyettes is elvállalta a felkérést a bevezető előadás megtartására. A program gerincét egy gazdasági kerekasztal-beszélgetés adta, amit horvát és magyar népzenei fellépők, a közös múltat középkori hangszerekkel megidéző Mandel-quartet majd egy közösen elfogyasztott remek vacsora is követtek.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Felhívás - Polgári Magyarországért Díj 2018

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért” díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

 

tovább
Hírek

„Új Kormány” – XVII. Polgári Piknik Kötcsén

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre 2018. június 3-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „Új Kormány” címet viselte.  A rendezvényen, melyen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat az áprilisi választások és az új kormány felállásának apropóján.

tovább
Hírek

A Kosztolányi Dezső Céltársulás kapta 2018-ban a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat

A Kosztolányi Dezső céltársulásnak ítélte oda idén a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Kuratóriuma. A díjat – mely a fiatalok értékteremtő tevékenységét részesíti elismerésben – az Alapítvány 2006-ban hívta életre. A díjjal járó juttatás összege nettó 1,5 millió forint.

tovább