Együtt Európában II. – horvát-magyar regionális találkozó

Nyomtatóbarát változat

A 2011 júniusában lebonyolított magyar-horvát határmenti találkozó után idén Budapesten, december 3-án tartottuk meg az „Együtt Európában” elnevezésű pikniket. A tavalyi sormási rendezvény sikere után sokan jelezték már részvételi szándékukat, ismét magas szintű jelenlétet várunk mindkét ország politikusai részéről, de meghívást kapnak a nagykövetek, a szomszédos megyék vezetői, turisztikai és gazdasági szakemberek, a Horvátországban élő magyar kisebbség képviselői és a magyarországi horvát önkormányzatok is, nem utolsósorban pedig a határ mentén élők.

A tavalyi apropó Horvátország csatlakozási tárgyalásainak sikeres lezárása volt, idén a két ország szövetségének elmélyítése volt a téma. Jelzésértékűnek gondoljuk, hogy az új horvát kormány is fontosnak tartotta a megkezdett hagyomány folytatását, és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mellett Neven Mimica horvát miniszterelnök-helyettes is elvállalta a felkérést a bevezető előadás megtartására. A program gerincét egy gazdasági kerekasztal-beszélgetés adta, amit horvát és magyar népzenei fellépők, a közös múltat középkori hangszerekkel megidéző Mandel-quartet majd egy közösen elfogyasztott remek vacsora is követtek.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább