Gazdaságpolitikai Konferencia

Nyomtatóbarát változat

2013. április 19-21. között került megrendezésre a II. iCon Gazdaságpolitikai Konferencia, a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete (FVE), a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (SZPMA) és a Konrad Adenauer Stiftung  (KAS) szervezésében , a tatárszentgyörgyi Sarlóspuszta Club Hotelben.


A rendezvényt az SZPMA nevében dr. Schaller Ernő külügyi igazgató és Kozma Péter az FVE elnöke nyitotta meg. Közel 120 fiatal közgazdász és vállalkozó vett részt a konferencián, melynek előadásai a monetáris politika, az öngondoskodás és a reálgazdaság aktuális helyzete köré épültek fel.Előadóként elfogadta a meghívásunkat Bártfai-Mager Andrea, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, Bánfi Tamás, a CORVINUS Egyetem tanszékvezetője, Mészáros József, a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, illetve Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára. A politikai válaszokat G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával és Krekó Péterrel a Political Capital munkatársával kerestük. A szombati rendezvénynapot Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Fasimon Sándor, a MOL Nyrt. vezérigazgató-helyettese zárta.

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök úr, az esemény díszvendége tartott előadást, illetve válaszolt a résztvevők kérdéseire.

 

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább