Átadásra került a Polgári Magyarországért Díj

Nyomtatóbarát változat

Alapítványunk kilencedik alkalommal ítélte oda a – Polgári Magyarországért Díjat, mely ebben az évben megosztva három magánszemélynek és egy szervezetnek került átadásra ünnepélyes keretek között PMA évadzáró ünnepségén. Az elismerést a díjazottak Mádl Dalma Asszonytól, a Polgári Magyarországért Díj első díjazottjától és Balog Zoltán úrtól a PMA kuratóriumának elnökétől vehették át. A díjazottakat Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntötte.  Az elismerés egy bronzplakettből és az adományozást igazoló oklevélből áll, a díjjal járó juttatás nettó 3 millió forint.

Forrás: fidesz.hu

Alapítványunk 2005-ben hozta létre a polgári oldal életműdíjának is tekinthető Polgári Magyarországért Díjat. Az alapítvány minden évben egy olyan személynek vagy közösségnek adományozza az elismerést, aki, amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. A Polgári Magyarországért Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege nettó 3 millió forint.

Az alapítvány idei felhívására 46 felterjesztés érkezett 26 magánszemélyre, 6 közösségre és 1 kiadványra. Az elmúlt nyáron végigvonuló dunai árhullám elleni védekezésben minden eddiginél nagyobb állampolgári együttműködést tett szükségessé. A hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek mellett számos önkéntes segítette a munkálatokat, akiknek hozzáállása, áldozatkészsége példaértékű lehet minden ember számára. Ez az összefogás rámutatott arra, hogy közös erővel még az évszázados rekordot megdöntő áradás is visszaszorítható és a veszély mértéke csökkenthető. Az alapítvány Kuratóriuma a 2013. évi Polgári Magyarországért Díjat az árvízi védekezésben részt vevő Füsi Csaba és Miletics Andrea házaspárnak, Szilvágyi Gergelynek aki kerekesszékből segítette a homokzsákok töltését a dunai árvíz idején, valamint a kárpátaljai Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóknak, akik szintén segítették az árvíz idején a védekezést ítélte oda.

A Polgári Magyarországért Díjat a korábbi években: Mádl Dalma (2005), Dr. Schmidt Mária, F. Kovács Attila és Kovács Ákos (2006), Ékes Ilona és Dr. Gaudi-Nagy Tamás (2007), Kopp Mária és Skrabski Árpád (2008), Lezsák Sándor (2009), Wilfried Martens (2010), Duray Miklós (2011), valamint a Békemenet (2012) kapta.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább