„Új Kormány” – XVII. Polgári Piknik Kötcsén

Nyomtatóbarát változat

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre 2018. június 3-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „Új Kormány” címet viselte.  A rendezvényen, melyen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat az áprilisi választások és az új kormány felállásának apropóján.

 

A délelőtti programot Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Sunyovszky Sylvia, a Hermina Szalon elnöke nyitotta meg. Ezt követően Kövér László, az Országgyűlés elnöke majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott előadást.

 

 

 

 

 

A délutáni program „Az új minisztert kérdezzük” elnevezésű kerekasztal-beszélgetésekkel, folytatódott.  Az első panelben Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a másodikban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke folytatott eszmecserét. A beszélgetésben részt vett továbbá Nagy István agrárminiszter és Fazekas Sándor volt földművelésügyi miniszter, valamint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Simicskó István volt honvédelmi miniszter.

 

 

 

 

 

A rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök úr volt, aki idén már 17. alkalommal osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

 

A kötcsei találkozót 2004 óta szervezik meg a Somogy megyei településen. A rendezvény házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, valamint a Barankovics István Alapítvány. A piknik résztvevői minden alkalommal adománnyal járulnak hozzá egy adott szervezet támogatásához, idén az üldözött keresztény fiatalokat támogató ösztöndíjprogram részére gyűjtöttek.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább