„A kereszténydemokrácia megújulása Európában” – XVIII. Polgári Piknik Kötcsén

Nyomtatóbarát változat

Az idei évben rendhagyó módon másodízben, immáron tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 8-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „A kereszténydemokrácia megújulása Európában” címet viselte.  A rendezvényen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat a nyugati világ önazonosságtudatának válságáról és a keresztény Európa szükségességéről.

 A rendezvényt Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Sunyovszky Sylvia, a Hermina Szalon elnöke nyitotta meg. Ezután Osztie Zoltán atya, a Budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa osztotta meg gondolatait a meghívottakkal.

 

 

Ezt követően a „Keresztesháború Európában?” elnevezésű kerekasztal-beszélgetést hallgathatták a vendégek Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Frank Spengler, a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi irodájának képviseletvezetője, valamint Szájer József európai parlamenti képviselő részvételével.

 

 

A délután folyamán Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes tartott előadást a kereszténydemokrácia múltjáról és jelenéről a „Kereszténydemokrácia egykor és most” című előadásának keretében.

 

 

A rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök úr volt, aki 18. alkalommal osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

 

A kötcsei találkozónak 2004 óta ad otthont a Somogy megyei település. A rendezvény házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, valamint a Barankovics István Alapítvány. A piknik résztvevői minden alkalommal adománnyal járulnak hozzá egy adott szervezet támogatásához, így szeptemberben a Nagydobronyban tragikus módon leégett kárpátaljai keresztény roma közösségek templomának és óvodájának újjáépítésére gyűjtöttek.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább