„Kormányzás és ön-kormányzás” – XIX. Kötcsei Találkozó

Nyomtatóbarát változat

Idén tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre 2019. szeptember 7-én a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal a „Kormányzás és ön-kormányzás” címet viselte.  A rendezvényen, melyen ismét több száz fő vett részt a közélet, valamint a polgári értelmiség köreiből, neves előadók osztották meg gondolataikat az őszi önkormányzati választások apropóján.

A délelőtti programot már hagyományosnak mondhatóan Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Sunyovszky Sylvia, a Hermina Szalon elnöke nyitotta meg.Délelőtt a „Választás előtt” elnevezésű kerekasztal-beszélgetés zajlott. A polgármesteri kerekasztal-beszélgetés során Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Alakszai Zoltán, polgármesterjelölt (Miskolc), Sztolyka Zoltán, polgármester (Rozsály), valamint Campanari-Talabér Márta, polgármester (Várpalota) folytatott diskurzust Földi-Kovács Andrea szerkesztő-műsorvezető moderálásával.A délután folyamán a program első szekciójában Tarlós István, Budapest főpolgármestere tartott előadást. Ezt követően Dr. Schanda Balázs alkotmánybíró, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán az Alkotmányjogi Tanszék vezetője beszélt a hallgatóság előtt.


A rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök úr volt, aki ezúttal 19. alkalommal osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.A kötcsei találkozót 2004 óta szervezik meg a Somogy megyei településen. A rendezvény házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, valamint a Barankovics István Alapítvány. A piknik résztvevői minden alkalommal adománnyal járulnak hozzá egy adott szervezet támogatásához, idén a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület részére gyűjtöttek.

Nyomtatóbarát változat
Hírek

Sajtóközlemény


A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elkötelezett a szuverén nemzetállamokon alapuló Európa eszménye, a szubszidiaritás, a decentralizáció és a keresztény értékek mellett.

 

tovább
Hírek

Gyakornoki pályázat - nappali tagozatos egyetemi hallgatók számára (2019)

A gyakornoki program célja:

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

 

tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

 A javaslatok beadási határideje lejárt. Kérjük ne küldjenek be további felterjesztéseket. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább