Hírek, események

Elhunyt Dr. Granasztói György

Hetvennyolc éves korában elhunyt Granasztói György történész, egyetemi tanár, professor emeritus, miniszterelnöki főtanácsadó - tudatta a család kedden az MTI-vel. 

Közlésük szerint temetéséről később intézkednek.
A Miniszterelnökség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Granasztói Györgyöt saját halottjuknak tekintik.

tovább

A Páneurópai Piknik 25. évfordulója

2014. augusztus 18. és 19. között a magyar-osztrák határnál a 25 évvel ezelőtt ellenzéki csoportok által megszervezett Páneurópai Piknikre emlékeztek.

A nemzetközi megemlékező konferencia védnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Polgári Magyarországért Alapítvány kurátora volt.

tovább

Gazdaságpolitikai Konferencia

2013. április 19-21. között került megrendezésre a II. iCon Gazdaságpolitikai Konferencia, a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete (FVE), a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (SZPMA) és a Konrad Adenauer Stiftung  (KAS) szervezésében , a tatárszentgyörgyi Sarlóspuszta Club Hotelben.


A rendezvényt az SZPMA nevében dr. Schaller Ernő külügyi igazgató és Kozma Péter az FVE elnöke nyitotta meg. Közel 120 fiatal közgazdász és vállalkozó vett részt a konferencián, melynek előadásai a monetáris politika, az öngondoskodás és a reálgazdaság aktuális helyzete köré épültek fel.Előadóként elfogadta a meghívásunkat Bártfai-Mager Andrea, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, Bánfi Tamás, a CORVINUS Egyetem tanszékvezetője, Mészáros József, a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, illetve Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára. A politikai válaszokat G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával és Krekó Péterrel a Political Capital munkatársával kerestük. A szombati rendezvénynapot Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Fasimon Sándor, a MOL Nyrt. vezérigazgató-helyettese zárta.

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök úr, az esemény díszvendége tartott előadást, illetve válaszolt a résztvevők kérdéseire.

 

Együtt Európában II. – horvát-magyar regionális találkozó

A 2011 júniusában lebonyolított magyar-horvát határmenti találkozó után idén Budapesten, december 3-án tartottuk meg az „Együtt Európában” elnevezésű pikniket. A tavalyi sormási rendezvény sikere után sokan jelezték már részvételi szándékukat, ismét magas szintű jelenlétet várunk mindkét ország politikusai részéről, de meghívást kapnak a nagykövetek, a szomszédos megyék vezetői, turisztikai és gazdasági szakemberek, a Horvátországban élő magyar kisebbség képviselői és a magyarországi horvát önkormányzatok is, nem utolsósorban pedig a határ mentén élők.

tovább

Brüsszeli tanulmányút

2012. novemberében fiatal, főként jogász és közgazdász szakemberekből álló küldöttség utazott Brüsszelbe a Hanns Seidel-Alapítvány meghívására. A résztvevők diplomatákkal, az Európai Bizottság munkatársaival, európai parlamenti képviselőkkel találkoztak, megismerve a NATO képviselőit és a Régiók Bizottsága magyar küldöttségét is.

A szakmailag és nyelvileg tökéletesen felkészült, de még csak szerényebb nemzetközi tapasztalattal bíró fiatalok így betekintést kaptak a brüsszeli intézmények mindennapos működési mechanizmusaiba, kapcsolatokat létesíthettek, amelyeket később munkájukban is használhatnak.

Német-magyar kerekasztal

Alapítványunk a Konrad Adenauer-Alapítvánnyal együttműködve 2012. október 30- november 2. között német partnerek delegációját fogadta. A Németország keleti feléből érkező látogatókkal nagyon sok hasonlóságot fedezhettünk fel a gazdasági és társadalmi kérdésekben, de szót ejtettünk történelmi párhuzamokról és számos hagyományos közép-európai érték hasonló megítéléséről is.

A programban szerepelt egy kerekasztal-beszélgetés október 31-én a német-magyar kapcsolatok témakörében, valamint számos fővárosi és vidéki program, ahol megismerkedhettek a hazai civil szektorral, német vállalkozásokkal és több német kisebbségi önkormányzattal is.

Regionális ifjúsági találkozók

2012 januárjában és novemberben is regionális ifjúsági találkozót szerveztünk Észak-Magyarországon a Fidelitas, az IKSZ és a felvidéki Via Nova ICS részvételével. Vendégeink voltak ifjúságpolitikusok, helyi önkormányzati vezetők, gazdasági szakemberek, egyetemi oktatók és diákok a határ mindkét oldaláról. A témák a határ menti együttműködés, az európai és a magyar ifjúságpolitika voltak, valamint csapatépítő tréninget és kerekasztalt is tartottunk a felvidéki kisebbségi alapdokumentumról. Megtisztelt minket többek között Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Megyesy Jenő miniszterelnöki főtanácsadó, Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke, és Dömötör Csaba, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének ( YEPP ) elnöke is.

Wilfried Martens: Európa: Küzdelmek és győzelmek - magyarul

Wilfried Martens: Európa: Küzdelmek és győzelmek
Magyarul is olvasható az Európai Néppárt elnökének önéletrajzi kötete


Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, volt belga miniszterelnök önéletrajzi kötetét 2009. decemberében jelentette meg Európa: Küzdelmek és győzelmek címmel a Polgári Magyarországért Alapítvány és a brüsszeli Centre for European Studies.
A könyv a Springer Kiadó által 2008-ban közzétett Europe: I struggle, I overcome című angol nyelvű kötet magyar fordítása. Wilfried Martens angol nyelvű önéletírást a Polgári Magyarországért Alapítvány  és a Centre for European Studies 2009. október 16-án mutatta be  a budapesti Gellért Szállóban. Az ünnepélyes rendezvényen a szerző is jelen volt. A magyar nyelvű kiadáshoz Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke, az Európai Néppárt alelnöke írt előszót.  

2 csatolmány

Wilfried Martens könyvbemutatója

Wilfried Martens a Polgári Magyarországért Alapítvány vendége volt 
Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke legújabb, "Europe: I struggle, I overcome" című könyvének ünnepélyes bemutatójára 2009. október 16-án, pénteken, a budapesti Gellért Szállóban került sor a Polgári Magyarországért Alapítvány és az Európai Néppárt politikai alapítványa, a Centre for European Studies közös szervezésében.

tovább1 csatolmány

EU-elnökségi képzés – II. szakasz

A PMA és a brüsszeli Centre for European Studies közös EU-elnökségi képzésének második szakaszára 2009. április–májusában került sor a siófoki Vértes Szállóban. A három hétvégéből álló programon száz olyan fiatal szakértő vett részt, akik a 2011-es magyar EU-elnökség idején külföldön is szívesen vállalnának munkát.
tovább4 csatolmány
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább