Hírek, események

Elhunyt Dr. Granasztói György

Hetvennyolc éves korában elhunyt Granasztói György történész, egyetemi tanár, professor emeritus, miniszterelnöki főtanácsadó - tudatta a család kedden az MTI-vel. 

Közlésük szerint temetéséről később intézkednek.
A Miniszterelnökség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Granasztói Györgyöt saját halottjuknak tekintik.

tovább

A Páneurópai Piknik 25. évfordulója

2014. augusztus 18. és 19. között a magyar-osztrák határnál a 25 évvel ezelőtt ellenzéki csoportok által megszervezett Páneurópai Piknikre emlékeztek.

A nemzetközi megemlékező konferencia védnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Polgári Magyarországért Alapítvány kurátora volt.

tovább

Gazdaságpolitikai Konferencia

2013. április 19-21. között került megrendezésre a II. iCon Gazdaságpolitikai Konferencia, a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete (FVE), a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (SZPMA) és a Konrad Adenauer Stiftung  (KAS) szervezésében , a tatárszentgyörgyi Sarlóspuszta Club Hotelben.


A rendezvényt az SZPMA nevében dr. Schaller Ernő külügyi igazgató és Kozma Péter az FVE elnöke nyitotta meg. Közel 120 fiatal közgazdász és vállalkozó vett részt a konferencián, melynek előadásai a monetáris politika, az öngondoskodás és a reálgazdaság aktuális helyzete köré épültek fel.Előadóként elfogadta a meghívásunkat Bártfai-Mager Andrea, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, Bánfi Tamás, a CORVINUS Egyetem tanszékvezetője, Mészáros József, a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, illetve Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára. A politikai válaszokat G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával és Krekó Péterrel a Political Capital munkatársával kerestük. A szombati rendezvénynapot Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Fasimon Sándor, a MOL Nyrt. vezérigazgató-helyettese zárta.

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök úr, az esemény díszvendége tartott előadást, illetve válaszolt a résztvevők kérdéseire.

 

Együtt Európában II. – horvát-magyar regionális találkozó

A 2011 júniusában lebonyolított magyar-horvát határmenti találkozó után idén Budapesten, december 3-án tartottuk meg az „Együtt Európában” elnevezésű pikniket. A tavalyi sormási rendezvény sikere után sokan jelezték már részvételi szándékukat, ismét magas szintű jelenlétet várunk mindkét ország politikusai részéről, de meghívást kapnak a nagykövetek, a szomszédos megyék vezetői, turisztikai és gazdasági szakemberek, a Horvátországban élő magyar kisebbség képviselői és a magyarországi horvát önkormányzatok is, nem utolsósorban pedig a határ mentén élők.

tovább

Brüsszeli tanulmányút

2012. novemberében fiatal, főként jogász és közgazdász szakemberekből álló küldöttség utazott Brüsszelbe a Hanns Seidel-Alapítvány meghívására. A résztvevők diplomatákkal, az Európai Bizottság munkatársaival, európai parlamenti képviselőkkel találkoztak, megismerve a NATO képviselőit és a Régiók Bizottsága magyar küldöttségét is.

A szakmailag és nyelvileg tökéletesen felkészült, de még csak szerényebb nemzetközi tapasztalattal bíró fiatalok így betekintést kaptak a brüsszeli intézmények mindennapos működési mechanizmusaiba, kapcsolatokat létesíthettek, amelyeket később munkájukban is használhatnak.

Német-magyar kerekasztal

Alapítványunk a Konrad Adenauer-Alapítvánnyal együttműködve 2012. október 30- november 2. között német partnerek delegációját fogadta. A Németország keleti feléből érkező látogatókkal nagyon sok hasonlóságot fedezhettünk fel a gazdasági és társadalmi kérdésekben, de szót ejtettünk történelmi párhuzamokról és számos hagyományos közép-európai érték hasonló megítéléséről is.

A programban szerepelt egy kerekasztal-beszélgetés október 31-én a német-magyar kapcsolatok témakörében, valamint számos fővárosi és vidéki program, ahol megismerkedhettek a hazai civil szektorral, német vállalkozásokkal és több német kisebbségi önkormányzattal is.

Regionális ifjúsági találkozók

2012 januárjában és novemberben is regionális ifjúsági találkozót szerveztünk Észak-Magyarországon a Fidelitas, az IKSZ és a felvidéki Via Nova ICS részvételével. Vendégeink voltak ifjúságpolitikusok, helyi önkormányzati vezetők, gazdasági szakemberek, egyetemi oktatók és diákok a határ mindkét oldaláról. A témák a határ menti együttműködés, az európai és a magyar ifjúságpolitika voltak, valamint csapatépítő tréninget és kerekasztalt is tartottunk a felvidéki kisebbségi alapdokumentumról. Megtisztelt minket többek között Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Megyesy Jenő miniszterelnöki főtanácsadó, Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke, és Dömötör Csaba, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének ( YEPP ) elnöke is.

Wilfried Martens: Európa: Küzdelmek és győzelmek - magyarul

Wilfried Martens: Európa: Küzdelmek és győzelmek
Magyarul is olvasható az Európai Néppárt elnökének önéletrajzi kötete


Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, volt belga miniszterelnök önéletrajzi kötetét 2009. decemberében jelentette meg Európa: Küzdelmek és győzelmek címmel a Polgári Magyarországért Alapítvány és a brüsszeli Centre for European Studies.
A könyv a Springer Kiadó által 2008-ban közzétett Europe: I struggle, I overcome című angol nyelvű kötet magyar fordítása. Wilfried Martens angol nyelvű önéletírást a Polgári Magyarországért Alapítvány  és a Centre for European Studies 2009. október 16-án mutatta be  a budapesti Gellért Szállóban. Az ünnepélyes rendezvényen a szerző is jelen volt. A magyar nyelvű kiadáshoz Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke, az Európai Néppárt alelnöke írt előszót.  

2 csatolmány

Wilfried Martens könyvbemutatója

Wilfried Martens a Polgári Magyarországért Alapítvány vendége volt 
Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke legújabb, "Europe: I struggle, I overcome" című könyvének ünnepélyes bemutatójára 2009. október 16-án, pénteken, a budapesti Gellért Szállóban került sor a Polgári Magyarországért Alapítvány és az Európai Néppárt politikai alapítványa, a Centre for European Studies közös szervezésében.

tovább1 csatolmány

EU-elnökségi képzés – II. szakasz

A PMA és a brüsszeli Centre for European Studies közös EU-elnökségi képzésének második szakaszára 2009. április–májusában került sor a siófoki Vértes Szállóban. A három hétvégéből álló programon száz olyan fiatal szakértő vett részt, akik a 2011-es magyar EU-elnökség idején külföldön is szívesen vállalnának munkát.
tovább4 csatolmány
Hírek

Felhívás - Polgári Magyarországért Díj 2018

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért” díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

 

tovább
Hírek

„Új Kormány” – XVII. Polgári Piknik Kötcsén

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre 2018. június 3-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „Új Kormány” címet viselte.  A rendezvényen, melyen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat az áprilisi választások és az új kormány felállásának apropóján.

tovább
Hírek

A Kosztolányi Dezső Céltársulás kapta 2018-ban a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat

A Kosztolányi Dezső céltársulásnak ítélte oda idén a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Kuratóriuma. A díjat – mely a fiatalok értékteremtő tevékenységét részesíti elismerésben – az Alapítvány 2006-ban hívta életre. A díjjal járó juttatás összege nettó 1,5 millió forint.

tovább