PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

FELHÍVÁS - Az Ön élménye 1956-ról

Budapest, 2006. március 23.

Magyarország idén ünnepli az 56-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját. A magyar nép felkelését a sztálinista rendszer és a szovjet elnyomás ellen a szabad világ polgárai nagy rokonszenvvel figyelték, s mikor szükség úgy hozta, sok szeretettel segítették a menekült magyarokat. 1956-ban a Time Magazin a névtelen Magyar Szabadságharcost (Hungarian Freedom Fighter) választotta az év emberévé.

Sokan élnek még az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában – félévszázad után –, akik szolidaritásukkal tevékeny résztvevői váltak a világtörténelem e kimagasló eseményének vagy akkori gyermekként, szüleik révén őriznek emlékeket a magyar 1956-ról. Kérjük, mondják el nekünk ezeket az emlékeket!

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) felkér minden nem magyar nemzetiségű szem- és fültanút, illetve áldozatvállalót, hogy 2006. szeptember 15-éig írja le anyanyelvén, legfeljebb 5 oldal terjedelemben emlékeit. A beérkező írásokat az Alapítványunk lefordíttatja és publikálja.

A beérkező 10 legizgalmasabb írás szerzőit Alapítványunk 2006. októberében szeretné meghívni Magyarországra, hogy emlékeiket egy-egy iskolai ünnepségen is elmesélhessék. Fellépésük tudatosíthatja a mai magyar fiatalokban, hogy hazájukra 50 éve az egész világ büszke volt.

Balog Zoltán
a PMA főigazgatója

Dr. Matolcsy György
a PMA Kuratóriumiának elnöke volt gazdasági miniszter

Az írásokat az alábbi címre várjuk:
PMA (Polgári Magyarországért Alapítvány)
1026 Budapest, Gábor Áron utca 40.
(Kérjük tüntesse fel nevét és elérhetőségét!)

Kapcsolat:
alapítvany@szpma.hu
www.szpma.hu

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 07:01): http://szpma.hu/hir/148-FELHIVASAzOnelmenye1956rol.html