PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Kizárólag politikusoknak tart szakmai képzéseket a PMA - Sajtóközlemény

A Polgári Magyarországért Alapítvány Közéleti Akadémiáján 2004. óta tart képzéseket országgyűlési képviselőknek, polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek, bizottságok külsős tagjainak, valamint olyan civileknek, akik tudatosan készülnek a politikai pályára. A PMA 2007 szeptemberétől akkreditált felnőttképzési intézmény.
Az utóbbi hetekben több írott és online médiumban megjelentekkel szemben a PMA kizárólag politikusoknak tart szakmai tanfolyamokat. Nem zajlott és zajlik olyan program, amely köztisztviselőket képezne.


A képzések célja, hogy a részt vevő politikusoknak segítséget adjon szakmai munkájukhoz úgy, hogy a PMA képzésein szervezett keretek között ismerhetik el az általuk ellátandó feladatok szakmai hátterét. Az ország különböző vidékeiről érkező szakpolitikusok tapasztalatokat cserélhetnek egymással, és részt vehetnek önismereti, valamint közösségépítő foglalkozásokon is.
A hétvégeken zajló „bentlakásos” programok szakmaiságát az is jelzi, hogy a PMA 2007. szeptembere óta a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Felnőttképzési Akkreditáló Testülete határozata értelmében akkreditált felnőttképzési intézményként is működik – elsőként és eddig egyedüliként a hazai pártalapítványok között.
Az Alapítvány szervezésében négy típusú képzés zajlik: az Önkormányzati alapismeretek címet viselő alapképzés, az ezt követő Önkormányzati Szakpolitikai képzés, a kommunikációs képzés, valamint az EU-2011 című tanfolyam.
Budapest, 2009. szeptember 21.
                                                                              Balog Zoltán, 
                                                                              a Polgári Magyarországért Alapítvány
                                                                              kuratóriumának elnöke

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 08:41): http://szpma.hu/hir/261-KizarolagpolitikusoknaktartszakmaikepzeseketaPMASajtokozlemeny.html