PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Kötcsei találkozó hetedszer

Hetedik alkalommal tanácskoztak vasárnap, május 30-án a Somogy megyei Kötcsén a konzervatív oldalhoz köthető tudósok, művészek, újságírók és politikusok. A rendezvény az Új kezdet címet viselte, a résztvevőket Sunyovszky Sylvia és Balog Zoltán köszöntötte. A rendezvény bejáratánál a boldvai árvízkárosultak megsegítésére gyűjtöttek. 1 millió 750 ezer forint gyűlt össze. A bevezetőt követően az elmúlt 20 éves átmeneti időszakról szóló előadások következtek.

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetője a vasárnapi rendezvényen előadásában  kiemelte: azért tartottak most egy rendkívüli találkozót a Somogy megyei településen, mert úgy gondolták, hogy a kormányzati munka elején fontos, hogy polgári, keresztény, nemzeti értelmiséggel szót ejtsenek azokról a közös feladatokról, amelyekben részt vesznek, várják közreműködésüket.
A kormány sikere azon múlik, hogy a választópolgárokat mennyire sikerül bevonni az elkövetkező időszak munkájába. Annak a meggyőződésnek kell érvényesülnie, hogy amit a kabinet elér, amit sikerül a célkitűzésekből megvalósítania, az közös munkának eredménye - mutatott rá a kormánypárti politikus.
 A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság a jövő héten elkészíti első részjelentését, ami után néhány napon belül minden bizonnyal azonnali intézkedésekre lesz szükség. A zárt tanácskozásról a fidesz.hu közölt tudósítást, amely szerint az új miniszterelnök szólt arról is, hogy a régit megőrző, de új, modern jobboldali kultúrára van szükség.
Orbán Viktor beszédében jelezte, az Országgyűlésre és a kormányra egyaránt komoly munkát ró, hogy valószínűleg azonnali intézkedésekre lesz szükség. Leszögezte: nem szabad késlekedni, mert előttünk van Görögország példája, amelyből okulni kell.
A vasárnapi, hetedik találkozót Új kezdet címmel rendezték a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány szervezésében.
A találkozón Orbán Viktor miniszterelnök mellett előadást tartott Tellér Gyula szociológus, Lánczi András politológus és Granasztói György történész. Felszólalt Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselője.
MTI - PMA
Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 01:04): http://szpma.hu/hir/292-Kotcseitalalkozohetedszer.html