PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Küldetésben: cigányság-kereszténység-magyarság - 2011. november 25-27., Esztergom

Idei konferenciánk legfőbb témája a márciusban létrehozott Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat volt, legtöbb résztvevőnk is a hálózat tagjai közül került ki. Szervező partnerünk a német Hanns Seidel-Alapítvány volt.

Bemutatkozott a budapesti jezsuita, a miskolci görög katolikus, a nyíregyházi evangélikus és a debreceni református cigány szakkollégium, annak vezetői és diákjai. Nagy élmény volt Sára Sándor: Cigányok című 1963-as filmjének levetí-tése és az azt követő beszélgetés a rendezővel. A második napon a roma szakkollégiumokat fenntartó egyházak vezető képviselői, majd oktatáspolitikai szakemberek részvételével tartot-tunk kerekasztalt, illetve Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Farkas Flórián ORÖ-elnök tartott beszédet. Délután maradt még időnk a téli Esztergom felfedezésé-re, este pedig egy kis zenei kulturális programra. A vasárnap reggeli áhítat után Balog Zoltán mutatta be a magyar uniós elnökség alatt elfoga-dott Európai Roma Keretstratégiát és ennek a közelmúltban elkészült magyar megfelelőjét.
 
 
 
 
 
 
 
 

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 08:18): http://szpma.hu/hir/310-Kuldetesbenciganysagkeresztenysegmagyarsag2011november2527Esztergom.html