PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Együtt Európában II. – horvát-magyar regionális találkozó

A 2011 júniusában lebonyolított magyar-horvát határmenti találkozó után idén Budapesten, december 3-án tartottuk meg az „Együtt Európában” elnevezésű pikniket. A tavalyi sormási rendezvény sikere után sokan jelezték már részvételi szándékukat, ismét magas szintű jelenlétet várunk mindkét ország politikusai részéről, de meghívást kapnak a nagykövetek, a szomszédos megyék vezetői, turisztikai és gazdasági szakemberek, a Horvátországban élő magyar kisebbség képviselői és a magyarországi horvát önkormányzatok is, nem utolsósorban pedig a határ mentén élők.

A tavalyi apropó Horvátország csatlakozási tárgyalásainak sikeres lezárása volt, idén a két ország szövetségének elmélyítése volt a téma. Jelzésértékűnek gondoljuk, hogy az új horvát kormány is fontosnak tartotta a megkezdett hagyomány folytatását, és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mellett Neven Mimica horvát miniszterelnök-helyettes is elvállalta a felkérést a bevezető előadás megtartására. A program gerincét egy gazdasági kerekasztal-beszélgetés adta, amit horvát és magyar népzenei fellépők, a közös múltat középkori hangszerekkel megidéző Mandel-quartet majd egy közösen elfogyasztott remek vacsora is követtek.

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2019.09.22 - 00:17): http://szpma.hu/hir/343-EgyuttEuropabanIIhorvatmagyarregionalistalalkozo.html