PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Délvidéki Alapítvány kapta a 2015-ös Polgári Magyarországért Díjat

A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány kapta az idei – immár tizenegyedik alkalommal odaítélt – Polgári Magyarországért Díjat. A szervezet nevében Cseresnyés Magdolna vette át az elismerést Mádl Dalmától, a Polgári Magyarországért Díj első díjazottjától és Balog Zoltántól, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) kuratóriumának elnökétől Budapesten, 2015. december 17-én. A díjazottat Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke köszöntötte.  A kitüntetés egy bronzplakettből és az adományozást igazoló oklevélből áll, a díjjal járó juttatás nettó 3 millió forint.


A PMA 2005-ben hozta létre a polgári oldal életműdíjának is tekinthető Polgári Magyarországért Díjat.  Az alapítvány minden évben egy olyan személynek vagy közösségnek adományozza az elismerést, aki, amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. A Polgári Magyarországért Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege nettó három millió forint.

A Kuratórium a 2015. évi Polgári Magyarországért Díjat a délvidéki magyarság érdekében végzett önkéntes munkáért, a délvidéki magyarságot sújtó, tragikus események feltárásáért, a kivégzettek rehabilitálásának elősegítéséért, kegyeleti feladatok ellátásáért, emlékhelyek létrehozásáért és valós történelmünk megismertetéséért ítélte oda a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítványnak.

A Polgári Magyarországért Díjat a korábbi években: Mádl Dalma (2005), Dr. Schmidt Mária, F. Kovács Attila és Kovács Ákos (2006), Ékes Ilona és Dr. Gaudi-Nagy Tamás (2007), Kopp Mária és Skrabski Árpád (2008), Lezsák Sándor (2009), Wilfried Martens (2010), Duray Miklós (2011), Békemenet (2012), Füsi Csaba és Miletics Andrea házaspár, Szilvágyi Gergely, a kárpátaljai Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltók (2013), valamint a Konrad Adenauer Alapítvány (2014) kapták.
A december 17-én megtartott rendezvény egyben évadzáró ünnepség is volt, melyen Gulyás Gergely, a PMA főigazgatója beszámolt az Alapítvány elmúlt egy éves tevékenységéről. 

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 08:02): http://szpma.hu/hir/380-DelvidekiAlapitvanykaptaa2015osPolgariMagyarorszagertDijat.html