PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

Osztie Zoltán kapta a 2016-os Polgári Magyarországért Díjat

Osztie Zoltán kapta az idei – immár tizenkettedik alkalommal odaítélt – Polgári Magyarországért Díjat. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének egykori elnöke  az elismerést Mádl Dalmától, a Polgári Magyarországért Díj első díjazottjától és Balog Zoltántól, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) kuratóriumának elnökétől vette át Budapesten, 2016. december 13-án. A díjazottat Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke köszöntötte. 

A kitüntetett egy bronzplakettet és az adományozást igazoló oklevelet vehetett át. A díjjal járó juttatás nettó 3 millió forint.

 

A PMA 2005-ben hozta létre a polgári oldal életműdíjának is tekinthető Polgári Magyarországért Díjat.  Az alapítvány minden évben egy olyan személynek vagy közösségnek adományozza az elismerést, aki tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget.

 

A Kuratórium a 2016. évi Polgári Magyarországért Díjat a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, mint Magyarország egyik legsokoldalúbb keresztény civil szervezetének a 20 éven át tartó eredményes vezetéséért és sikeres fejlesztéséért, valamint a keresztények társadalmi szerepvállalásának a hangsúlyozásáért, továbbá az újpogányság elleni küzdelméért, a történelmi, építészeti és művészeti szempontból is kiemelkedő jelentőségű belvárosi Nagyboldogasszony főplébániatemplomnak a felújításáért, a templom régészeti és művészeti értékeinek a megmentéséért Dr. Osztie Zoltán atyának, a Budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosának adományozza.

 

A Polgári Magyarországért Díjat a korábbi években: Mádl Dalma (2005), Dr. Schmidt Mária, F. Kovács Attila és Kovács Ákos (2006), Ékes Ilona és Dr. Gaudi-Nagy Tamás (2007), Kopp Mária és Skrabski Árpád (2008), Lezsák Sándor (2009), Wilfried Martens (2010), Duray Miklós (2011), Békemenet (2012), Füsi Csaba és Miletics Andrea házaspár, Szilvágyi Gergely, a kárpátaljai Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltók (2013), a Konrad Adenauer Alapítvány (2014), valamint a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány (2015) kapták.

 

A december 13-án megtartott rendezvény egyben évadzáró ünnepség is volt, melyen Gulyás Gergely főigazgató beszámolt az Alapítvány elmúlt egy éves tevékenységéről. 

 

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 08:05): http://szpma.hu/hir/392-OsztieZoltankaptaa2016osPolgariMagyarorszagertDijat.html