PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

„Új Kormány” – XVII. Polgári Piknik Kötcsén

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre 2018. június 3-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „Új Kormány” címet viselte.  A rendezvényen, melyen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat az áprilisi választások és az új kormány felállásának apropóján.

 

A délelőtti programot Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Sunyovszky Sylvia, a Hermina Szalon elnöke nyitotta meg. Ezt követően Kövér László, az Országgyűlés elnöke majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott előadást.

 

 

 

 

 

A délutáni program „Az új minisztert kérdezzük” elnevezésű kerekasztal-beszélgetésekkel, folytatódott.  Az első panelben Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a másodikban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke folytatott eszmecserét. A beszélgetésben részt vett továbbá Nagy István agrárminiszter és Fazekas Sándor volt földművelésügyi miniszter, valamint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Simicskó István volt honvédelmi miniszter.

 

 

 

 

 

A rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök úr volt, aki idén már 17. alkalommal osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

 

A kötcsei találkozót 2004 óta szervezik meg a Somogy megyei településen. A rendezvény házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, valamint a Barankovics István Alapítvány. A piknik résztvevői minden alkalommal adománnyal járulnak hozzá egy adott szervezet támogatásához, idén az üldözött keresztény fiatalokat támogató ösztöndíjprogram részére gyűjtöttek.

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2020.06.07 - 00:28): http://szpma.hu/hir/416-UjKormanyXVIIPolgariPiknikKotcsen.html