PMA webhelyen lett közzétéve (http://szpma.hu/)

„A kereszténydemokrácia megújulása Európában” – XVIII. Polgári Piknik Kötcsén

Az idei évben rendhagyó módon másodízben, immáron tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 8-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „A kereszténydemokrácia megújulása Európában” címet viselte.  A rendezvényen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat a nyugati világ önazonosságtudatának válságáról és a keresztény Európa szükségességéről.

 A rendezvényt Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Sunyovszky Sylvia, a Hermina Szalon elnöke nyitotta meg. Ezután Osztie Zoltán atya, a Budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa osztotta meg gondolatait a meghívottakkal.

 

 

Ezt követően a „Keresztesháború Európában?” elnevezésű kerekasztal-beszélgetést hallgathatták a vendégek Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Frank Spengler, a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi irodájának képviseletvezetője, valamint Szájer József európai parlamenti képviselő részvételével.

 

 

A délután folyamán Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes tartott előadást a kereszténydemokrácia múltjáról és jelenéről a „Kereszténydemokrácia egykor és most” című előadásának keretében.

 

 

A rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök úr volt, aki 18. alkalommal osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

 

A kötcsei találkozónak 2004 óta ad otthont a Somogy megyei település. A rendezvény házigazdája a hagyományok szerint a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, valamint a Barankovics István Alapítvány. A piknik résztvevői minden alkalommal adománnyal járulnak hozzá egy adott szervezet támogatásához, így szeptemberben a Nagydobronyban tragikus módon leégett kárpátaljai keresztény roma közösségek templomának és óvodájának újjáépítésére gyűjtöttek.

Polgári Magyarországért Alapítvány, 2009.


Forrás webcím (letöltve: 2019.09.22 - 00:21): http://szpma.hu/hir/421-AkeresztenydemokraciamegujulasaEuropabanXVIIIPolgariPiknikKotcsen.html