Sajtóközlemények

Profi politikusokat nevel a Fidesz

A FigyelőNet cikke
Orbán Viktor és Kövér László is tart előadásokat az elsősorban a fideszes képviselőket felkészítő kurzusokon a Lakiteleki Népfőiskolán. A tanfolyamokon csak ajánlással lehet részt venni, ahol többek között kommunikációt, roma- és nőpolitikát is oktatnak, de pszichológusok vezette önismereti tréning is van.

tovább

Kizárólag politikusoknak tart szakmai képzéseket a PMA - Sajtóközlemény

A Polgári Magyarországért Alapítvány Közéleti Akadémiáján 2004. óta tart képzéseket országgyűlési képviselőknek, polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek, bizottságok külsős tagjainak, valamint olyan civileknek, akik tudatosan készülnek a politikai pályára. A PMA 2007 szeptemberétől akkreditált felnőttképzési intézmény.
Az utóbbi hetekben több írott és online médiumban megjelentekkel szemben a PMA kizárólag politikusoknak tart szakmai tanfolyamokat. Nem zajlott és zajlik olyan program, amely köztisztviselőket képezne.

tovább

Barroso orvosolná a magyarországi emberi jogi bajokat

A Magyar Nemzet online cikke
Adottak az intézményes keretek az európai országokon belüli emberi jogi problémák kezelésére – vélekedett José Manuel Barroso hétfőn egy brüsszeli kerekasztalvitán, Balog Zoltán magyar országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszában.
tovább

Ajándék Buzeknek

A PMA által támogatott kötetet adták át
A Magyar Delegáció nevében Schmitt Pál és Szájer József, az Európai Parlamentben találkoztak 2009. július 14-én a ház frissen megválasztott új elnökével, Jerzy Buzekkel - olvasható a Fidesz sajtóosztályának közleményében.
tovább

A PMA akkreditált intézmény lett

A pártalapítványok közül elsőként akkreditáltatta magát a Felnőttképzési Akkreditáló Testületnél a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség által életre hívott Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA).
tovább1 csatolmány

Új helyen az Alapítvány

A Polgári Magyarországért Alapítvány elköltözött.
Új címe: Budapest, VI. kerület, Lendvay utca 28. A telefonszámok és e-mail címek változatlanok.
tovább

Keresztények a társadalomban - konferencia

Keresztények a társadalomban

A Polgári Magyarországért Alapítvány és
az Egyházi Egyeztető Tanács (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség) konferenciája
Budapest, 2005. szeptember 10.
 
tovább

Az egyházi iskolák nehéz évei - konferencia

Budapest, 2005. május 20. - Sajtóanyag

Az egyházi iskolák nehéz évei – A Polgári Magyarországért Alapítvány és az Egyházi Egyeztető Tanács (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség) konferenciája
tovább

Családok Európája - konferencia

Budapest, 2005. április 18-19.
Sajtóanyag

A két napos konferencia több szervezet és alapítvány összefogásával jött létre, melynek célja az európai népesedési folyamatok áttekintése, valamint a kialakult demográfiai helyzettel összefüggő lehetőségek vizsgálata: a családokat támogató politikák számbavétele, a munkaerő-piaci szükségletek és a népesedéspolitika összefüggéseinek értékelése, az aktív családpolitika vagy nyitott kapuk Európája alternatívája.

tovább

Civil Egyeztető Fórum alakult

Budapest, 2005. március 24.
Sajtóanyag

A Polgári Magyarországért Alapítvány Civil Egyeztető Fórumának létrejöttéről

tovább
Hírek

Felhívás - Polgári Magyarországért Díj 2018

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma „Polgári Magyarországért” díjat alapított, amely minden évben olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, mellyel Magyarországot, a magyarságot, annak valamely adott közösségét gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, valamint tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Amennyiben a felterjesztés magánszemélyre vonatkozik, hangsúlyozottnak kell lennie közösségépítő tevékenységének.

 

tovább
Hírek

„Új Kormány” – XVII. Polgári Piknik Kötcsén

Idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre 2018. június 3-án a kötcsei polgári piknik, mely ezúttal az „Új Kormány” címet viselte.  A rendezvényen, melyen több száz fő vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat az áprilisi választások és az új kormány felállásának apropóján.

tovább
Hírek

A Kosztolányi Dezső Céltársulás kapta 2018-ban a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat

A Kosztolányi Dezső céltársulásnak ítélte oda idén a „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Kuratóriuma. A díjat – mely a fiatalok értékteremtő tevékenységét részesíti elismerésben – az Alapítvány 2006-ban hívta életre. A díjjal járó juttatás összege nettó 1,5 millió forint.

tovább