KÜLÜGYI TEVÉKENYSÉG

Frank Spengler
Az embereket politikai szerepvállalásra ösztönözni, őket a politikai versenyre képzéssel felkészíteni, határokon átívelő politikai párbeszédet támogatni: mindez nemcsak az állam feladata, hanem a polgári társadalomé is – különösen a politikai alapítványoké. A német Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közeli Konrad-Adenauer-Stiftung a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal (PMA) annak alapítása óta ezen megbízatáson és a közös értékeken alapuló intenzív és baráti kapcsolatot ápol.
Frank Spengler
a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi irodájának vezetője
Antall Péter
Az Antall József Tudásközpont igazgatójaként nagyra értékelem a Polgári Magyarországért Alapítvány és személyesen Balog Zoltán elnök úr munkásságát, amelyet hazánkban és külföldön végez a magyar érdekek, a konzervatív és kereszténydemokrata politika előmozdítása érdekében. A XXI. század kihívásai közepette szükség van az erős értékrendszerrel rendelkező szervezetek kooperációjára és a folyamatos párbeszédre, ennek elősegítésében a PMA úttörő munkát végez. Magas színvonalú szakmai rendezvényeik, budapesti diplomatáknak szóló tájékoztatóik mind azt szolgálják, hogy a közös cél érdekében együttműködhessünk itthon és európai barátainkkal. Az évekre visszamenő sikeres és sokrétű együttműködés a Polgári Magyarországért Alapítvány és az Antall József Tudásközpont között számomra garancia a következő évtizedekre is. Egyúttal bízom abban, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kaphat a fiatal értelmiség megnyerése mind közös, mind pedig egyéni intézményi tevékenységünk által.
Antall Péter
az Antall József Tudásközpont igazgatója
Martin Kastler
Sok minden köt össze minket, bajorokat és magyarokat. Nem csak a Duna, mely a leginkább szembetűnő összekötő kapocs országaink között. A HSA és a PMA együttműködésében fontos szerepet játszanak a bajor-magyar kérdések. Gratulálok és továbbra is minden jót kívánok a PMA-nak, köszönöm a kölcsönös bizalmon alapuló, bensőséges együttműködést a magyar-német barátság szellemében.
Martin Kastler
az Európai Parlament volt képviselője, a Hanns-Seidel-Alapítvány magyarországi reprezentánsa
Süti beállítások